Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mišljenje stručnjaka
Povratak na članak

Što nakon neuspjelog konstituiranja Sabora: 'Sada je sve u rukama predsjednice'

Iako se prvo zasjedanje Sabora po Ustavu održava najkasnije 20 dana nakon izbora, bilo bi preuranjeno da predsjednica po isteku tog roka raspiše nove izbore

Komentari 63

DU
Deleted user
12:55 04.12.2015.

naravno da je u rukama predsjednice..to nalaze ustav..a sada..promislite..sto biste..vi ucinili..pri ovoj pat poziciji..dali prednost..politicki ucjenama i trgovinama..ili birackom tijelu..da odluci..ja bi isao..i pet puta birati..ako je potrebno..a potrebno je..

VL
Avatar Pinokio
Pinokio
13:13 04.12.2015.

Moram priznati da mi je na ovoj fotografiji predsjednica simpaticna.

VL
MS
mare_split
13:21 04.12.2015.

Sabor je raspušten 28. rujna, Leko&Zoka svoj su 'adut' ispucali jučer i sada bi bio red da Predsjednica odredi nove izbore i tako da Narodu priliku za 'popravni'! MOST treba zaboraviti, Domoljubnu podržati i onda preko institucija Države provjeriti navodee o velikom kriminalu 'padajućeg Zoke' što bi, ako se dokaže da je tako, otvorilo put žurnom provođenju lustracije i pojavljivanju neke HRVATSKE socijalno-liberalne stranke, jer Zokino jato u kom ima čak i 'balvanaša' NISU socijalno-liberalni, jer nisu hrvatski!

VL
AM
ameris
13:21 04.12.2015.

Baš nam je lijepa predsjednica !

VL
OS
osica
13:42 04.12.2015.

Eh, vi stručnjaci ne slušate Milanovića , on je jučer odmah izjavio "predsjenica nema nikakvih ovlasti". Shodno tome sve ovlasti ima bivši premijer, premijer na čekanju , a to može trajati i trajati , jer Zoki voli biti premijer. Podržavaijer. Podržava ga stručnjak Grbin." Stručnjaci moji " razlika je biti stručnjak ili biti stručnjaci Milanović i Grbin".

VL
MI
Mirnadob
14:14 04.12.2015.

Jadna je drzava i kojoj tumace zakon i Ustav kako kome pase. Od Gedje Grbina i njegovog tumacenja ,me zabolila glava,a kad vidim onog "stednog" Bauka,odmah moram bjezat nad skoljku.

VL
DU
Deleted user
14:24 04.12.2015.

Ja nisam politički stručnjak, ali bih volio da sam JA u rukama predsjednice..... baš je lijepa.....

VL
Avatar prisoje_piskulje
prisoje_piskulje
13:43 04.12.2015.

kako mu je lijep osmijeh složila😆

VL
ER
eragram
13:16 04.12.2015.

Ako su svi rokovi u Ustavu prekluzivni onda nema nikakvog razloga da je ovaj instruktivan. Nadalje Leko ne može prekinuti konstituirajuću sjednicu jer nema uporišta u poslovniku, a sjednica je više izgledala kao sjednica kućnog savjeta a ne Sabora - bez dnevnog reda i bez ikakvih elemenata ozbiljne sjednice. Ukoliko se u roku od 20 dana od dana a to je čini mi se 24.11. ne konstituira Sabor sve ovlasti prelaze na Predsjednicu koja ima Ustavnu ovlast da taj rok od 20 dana produži - članak 94. Predsjednik Republike brine se za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti.

VL
MA
MataSlavonac
13:38 04.12.2015.

Tako samo u Hr neko moze bit na celu TV kojem je Leko dao lovu....a nije ga sram....tako samo u HR brat premijera moze imat Hotele i ne placat racune....dok ga brat brani....a zena mu kao kaze....kruske kruha rizita na tanje....a on sa vladinim avionom leti do Krka....i zena mu to podrzava....dok je normalno da se u drzavi na tudjem zemljistom rade kuce pa suci u Zadru za taj predmet i nakon 15 godina ne mogu donijet odluku??? Do kad?? I taj Sudac ce sutra kao za posten posao dobit penziju??? Kako to??? U ni jednoj drugoj zemlji to nebi bilo moguce...

VL
AB
angelina_bitno
15:16 04.12.2015.

Vidim da ima ovdje dosta onih koji vrijedjaju predsjednicu. Pitam se kakav je mentalni sklop tih ljudi? Jedno je voljeti je ili nevoljeti, ali postivati se mora!

VL
TT
The Terminator the Khmer Rouge
14:29 04.12.2015.

Ono jučer je bio pokušaj puča, predsjednice dužnost Vam je bila dati uhititi pučiste

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
13:31 04.12.2015.

udbaske igrice...prave Narod budalama..eheeheh

VL
BU
budagigo
14:43 04.12.2015.

Činjenica je samo jedna da je jedino predsjednica u funkcionalnome mandatu,a svi ostali nisu.leko je bivši predsjednik sabora,milanovič je bivši premjer sada pod titulom "tehnički"....kojom to logikom leko ima išta odlučivati sa pozicije predsjednika sabora?onda i zastupnici bivšeg saziva sabora mogu doči u sabornicu i odlučivati jer novi sabor nije konstituiran i novi predsjednik nije izabran.ako može leko šerifovati po saboru onda mogu i bivši zastupnici.ako je njima prestao zastupnički mandat onda je i leki prestao predsjednički jer on je predsjedao bivšem sazivu sabora..ali savez komunista hrvatske-sdp koji jaše na hrvatskoj grbači neda vlast,poput krpelja siše....evo partijska anketa je rekla da savez komunista vodi i da je most sve popularniji .pa raspišite onda nove izbore kad ste tako jaki.i komunistički apis broji vam izborne glasove.dakle u čemu je problem komunjare?

VL
MA
MataSlavonac
13:32 04.12.2015.

Sto ostade od nekad uglednog dnevnika....Izvjestavaju o srbima i gazi za novu godini...i dice se sa naslovima....kao....iznenadit ce vas ovo....sram ih moze biti njihovog novinarstva....u nzz ili süddeutsche ne citamo takve gluposti...ali tamo i ne rade neki kvazi novinari....to samo u HR moze....

VL
MA
MataSlavonac
13:52 04.12.2015.

Cudno je....u jedinoj zemlji u kojoj komunisti i nakon preokreta mogu imati visoke funkcije....ta se zemlja zove Hrvatska...kako niko ne pita jednog gospodina Leku kako i odkud mu novci koje je dao nekom nosacu stafete??? Da bi taj isti gospodinn kupio Hotel u Sloveniji??? Zar je to u HR normalno?????Da....kad se Udbasi ne zele izruciti....kad neka Vesna moze bit u Vladi....a ima manje od 2 % glasaca...a kao zastupa neku stranku Savke...i nije je sram...ali u HR sve to moze....ne zelimo Babe ciji djed ubija Hrvate....i ne zelimo komuniste....i to je to....niti zelimo nekog ko u BG nije vidio kako se pali HR zastava...i ne zelimo premijera kojem brat ne placa racune u Dubrovniku....Jos pitanja????

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
17:18 04.12.2015.

Do čega su nas mudri mostovci doveli, sad ćemo imati i ustavnu krizu, svađati ćemo se bespotrebno oko tumačenja ustava dok istodobno "kuća gori". Kod njih je potpuni izostanak bilo kakve odgovornosti za zemlju i ljude!

VL
LA
laflamesapo
20:19 04.12.2015.

E da je vise zena ko Presjednica di bi nam bio kraj zena samouvjerena,obrazovana, hrabra odlucna, pravi borac moze samo biti primjer kako se bori za svoju zemlju na svim poljima..a sta je najvaznije sex je..je da ima dosta neprijatelja ali se neda..naprijed Kolinda..

VL
DH
dalibor.hren
15:11 04.12.2015.

Sramota da nas 15 zaje befrkanata i dvije dokazano nesposobne stranke vuku za nos!

VL
ML
Mlad75
15:33 04.12.2015.

Ma ne kako SAD u rukama Predsjednice , pa sta Grbom nije rekao da predsjednica nema nikakve ovlasti...a on je ipak dokazani stručnjak kao i pjevač....ja nemogu vjerovati da u tom SDPu ima toliko ljudi koji nemaju pojma o struci koju su završili...a još više me čudi koliko je onih koji takvim neznalicama daju glasove...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.