Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ

Milošević Milanoviću: Idi, brate, šaraj negdje drugdje!

Domagoj Ivan Milošević
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.10.2015.
u 13:51

Hrvatska možda jest 'socijalna', ali samo za one tisuće članova SDP-a koje su zaposlili u državnoj upravi u zadnje četiri godine, kaže HDZ-ovac

– Idi, brate, šaraj negdje drugdje – poručio je premijeru Zoranu Milanoviću koordinator HDZ-ovih ekonomskih odbora Domagoj Ivan Milošević, prozivajući ga da je netočno, kao poboljšanje poslovanja u državi prikazao napredak Hrvatske na ljestvici Svjetske banke, ističući da je riječ o primjeni nove metodologije te banke.

–  Milanović je jučer izjavio da je Hrvatska „poduzetna“ i „socijalna država“? Ona možda jest „socijalna“, ali samo za one tisuće članova SDP-a koje su zaposlili u državnoj upravi u zadnje četiri godine! – komentirao je saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević na konferenciji za novinare u povodu najnovijeg izvješća Svjetske banke „Doing business 2016.“

– Kamo sreće da su se uvjeti poslovanja u Hrvatskoj promijenili! Promijenila se, naime, samo metodologija Svjetske banke. Kao što se, primjerice, promijenila metodologija izračuna izvoza. Nakon što smo ušli u EU – bilježimo porast izvoza roba. No tu robu, nažalost, ne proizvodimo, vrhunac je izvoz banana. Dakle, članica smo EU pa se roba provozi kroz Hrvatsku – stoga „raste“ izvoz. A deseci tisuća mladih svake godine odlaze iz Hrvatske – tako Milanović „rješava“ nezaposlenost – rekao je Milošević.

Kaže kako se poduzetnici i dalje žale na to da je teško poslovati u Hrvatskoj. Razlog tome je, ističe, potpuna nepredvidivost zakona i poreza.

– Zašto u mandatu ove vlade nije bilo nijedne strateške investicije? Investicije čak i padaju! Milanović je jučer izjavio da je Hrvatska „poduzetna“ i „socijalna država“? Ona možda jest „socijalna“, ali samo za one tisuće članova SDP-a koje su zaposlili u državnoj upravi u zadnje četiri godine! Neka Milanović o svojoj „socijalnoj državi“ pita što misle onih 320 000 blokiranih, roditelje onih više od 100 000 iseljenih i 280 000 nezaposlenih. A Milanovićev je „socijaldemokratski poklon“ onima koji imaju sreću da su još zaposleni – u ove četiri godine svakome 10 000 eura novog duga. Najbolje je razgovarati s poduzetnicima i obrtnicima kako se posluje – svi će reći da je danas teže nego prije četiri godine – rekao je Milošević.

– E, pa, stvarno, dosta više Milanoviću! Idi brate, šaraj negdje drugdje! – poručio je Milošević premijeru, aludirajući na njegovu nedavnu poruku srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću da izbjeglice ne šalju samo na hrvatsku granicu, već i u Mađarsku ili Rumunjsku. 

>> Milanović: Papa Franjo vjerojatno bi glasao za nas!

Komentara 120

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:16 28.10.2015.

Može nam Milanović pričati bajke, mi na vlastitoj koži osjećamo u kakvo su nam stanje on i njegovi Kukurikavci zemlju doveli! U Hrvatskoj se zahvaljujući Kukurikavcima na vlasti NE živi!

DU
Deleted user
14:35 28.10.2015.

Zašto večernji i ostale tiskovine nisu izvjestile da su Banke i ostale nebankovne institucije pozajmile državi 1,29 milijardi kuna kupovinom trezorskih zapisa na godinu dana. Gdje su sad oni naslovi, da banke spremaju udar na državu. Sram vas može biti samo nabijate kaos i paniku, a sad kad se situacija primirila ni zuc...

DU
Deleted user
14:32 28.10.2015.

Tik-tak, tik-tak... Jos deset dana... Crveni kmeri na aparatima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije