Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFO BLIC

Što ministar Mornar planira učiniti do kraja svog mandata

Vedran Mornar
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
03.09.2014.
u 18:15

Predmeti, primjerice biologija, kemija i fizika neće se spajati, ali sadržaj će biti bitno drugačiji

1. Zdravstveni odgoj

Nisam čuo da se kardinal Bozanić protivio spolnoj poduci učenika, no je li u spolni odgoj trebalo ugurati rodna pitanja te time srušiti i ono što je bilo dobro? Mislim da nije.

2. Asistenti u nastavi

Natječaj još nije završen, stiglo je četrdesetak prijava. Asistenata će biti manje nego prije, ali još se ne zna tko će ih dobiti.

3. Novi kurikulum

Eksperimentalno će se najranije uvesti u školskoj godini 2015./2016., a redovito će zaživjeti u školama 2017./2018. godine. Na njemu će raditi tristotinjak stručnjaka, uglavnom praktičara iz razreda.

4. Nema spajanja predmeta

Predmeti, primjerice biologija, kemija i fizika neće se spajati, ali sadržaj će biti bitno drugačiji.

5. Licenciranje ravnatelja?

Ravnatelji će i bez licencija moći obnašati tu dužnost i nakon 1. siječnja sljedeće godine. Rokovi do kada će morati dobiti licencije prolongirat će se novim izmjenama zakona.

6. Besplatni udžbenici

Tražit ću od župana ili predstavnika županija da se dogovore i nastojat ćemo to ujednačiti. Ovako lokalni političari uz pomoć udžbenika kupuju glasove birača.

7. Najam zgrade Ministarstva

Stoji deset milijuna kuna godišnje, a postoji ideja da se zamijeni jednom zgradom iz portfelja državne imovine.

>> Prijevoz jednog djeteta u školu može dnevno koštati i 800 kuna

>> Ministar Mornar: U proračunu nema dovoljno novca za naše potrebe

Komentara 10

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:25 03.09.2014.

Ne prestaju eksperimenti sa školstvom.

Avatar airbizz
airbizz
18:31 03.09.2014.

osnova svakog ministra obrazovanja je da znanje i informacija moraju biti besplatni i dostupni uvijek.bez ove osnove nema socijalnog društva.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:54 04.09.2014.

... treba napraviti točan popis državne imovine... zatim napravit popis državnih i javnih službi koje imaju ili nemaju vlastite prostore... zatim sve državne i javne službe koje nemaju svoj vlastiti prostor te plaćaju skupe najamnine privatnicima smjestiti u državne prostore (vojarne i sl...) a nakon toga vidjeti što je preostalo i planirati dalje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije