Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDALEKO VINKOVACA

Što je s epidemiološkim mjerama? Doveli su djecu na obljetnicu pogibije pilota i zrakoplovaca

Obilježena 29. Obljetnica pogibije pilota i zrakoplovaca
Branimir Bradarić
02.12.2020.
u 14:12

Sve se to događa u vrijeme kada je Hrvatska pod „light lockdownom“ tako da, ako se već okupili oni koji su i trebali biti na takvom događanju, zašto se i djeca dovode.

Vrijede li epidemiološke mjere za sve građane i sva događanja ili samo za neka te kako će sada na sve reagirati čelnici nacionalnog stožera Civilne zaštite? Ovo su neka od pitanja koja se mogu postaviti nakon događanja u ova dva dana u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Tako je jučer, u utorak, u Vukovaru organizirana svečana dodjela ključeva kadrovskih stanova za 14 obitelji. Na tome događanju bilo je 40-ak osoba iz Vukovara, ali i uzvanici među kojima je bio i ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Robert Hranj, ravnatelj središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima sve su to bile starije osobe gdje se nisu vidjela djeca.

Međutim, danas je u Otoku, nedaleko od Vinkovaca, obilježena 29. Obljetnica pogibije pilota i zrakoplovaca gdje je bila organizirana sveta misa, polaganje vijenaca kao i prigodni program. Spomenuti prigodni program trajao je oko sat vremena čemu je prethodila misa u crkvi u Otoku koja je, kako je rečeno, bila prilagođena epidemiološkim mjerama.

Tijekom programa upriličeno je i polaganje vijenaca kao i prigodni govori uzvanika među kojima je bio i ministar Banožić, saborski zastupnik Dražen Milinković, čelnici Otoka, pripadnici HV-a…Ono što je posebno upalo u oko je prigodni program u okviru kojega je troje učenika osnovne škole čitalo recitacije i stihove. Kada je program završio i skup počeo da se razilazi kod spomen obilježja je dovedeno 20-ak djece iz dječjeg vrtića u Otoku kako bi položili svijeće u spomen na poginule zrakoplovce.

Sve se to događa u vrijeme kada je Hrvatska pod „light lockdownom“ tako da, ako se već okupili oni koji su i trebali biti na takvom događanju, zašto se i djeca dovode.  

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Komentara 2

DU
Deleted user
23:08 02.12.2020.

Ajmo redom, djeca iz vrtića su zajedno cijeli dan, zajedno idu van sa tetama. Došla su sa tetama sama bez ikog dugog u blizini kao da su u šetnji i bacili cvjetove i koji je problem osim ljudske zavisti i podlosti.

BA
Baraba222
14:21 03.12.2020.

Koja si ti novinaru stetocina.. Djeca zajedno u istoj prostoriji u vrtiću 8 sati dnevno svaki dan s tim tetama, a sada je problem sto su izasli van do parka i stavili 3 cvijeta pred spomenik hrvatskim braniteljima, bez ikakvog kontakta s bilo kim drugim. Piše se samo da se nešto piše. Ovakvo novinarstvo je hrvatski mulj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije