Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državna imovina
Povratak na članak

Što je ostalo - monetizacija čeka HEP i prirodne resurse

Privatizacijom dosad nije ostvaren nijedan od proklamiranih ciljeva tog procesa

Komentari 4

ST
sttipe
16:23 07.08.2012.

sva privreda nam je ukradena,od bivših političara..do zadnje firme,do zadnjeg drveta..sad razumim šta je bilo "streljanje kulaka" 1945 godine..po svemu sudeći,ponovit će se..

VL
OB
-obrisani-
21:15 07.08.2012.

Ma kakve veze ima je li HEP hrvatski ili turski, samo neka se prodaje što se ima za prodati, sjetimo se od 2000-te kada je prestao taj nazadni pogled na tzv nacionalno strateški važne kompanije kako nam je sve krenuloo nabolje: dug narastao za 10 puta, proizvodnja pala za 3 puta, cijene energenata i impulsa narasle za dva puta. netko je nekad pričao o nacionalnim interesima ali zahvaljujući mnogim visokoobrazovanim Hrvatima i medijima naučilo se narod da je držanje do nacionalnih interesa jedan primitivan i nazadan pogled, treba gledati prema zapadu i njima prodavati , kako bi oni imali više , a u Hrvatskoj što manje radnih mjesta , posebno proizvodnih

VL
BU
BubyZG
11:11 08.08.2012.

Stara je židovska poslovica da se imovina nikada ne kupuje od onoga koji ju je stvorio, već samo od onoga koji ju je naslijedio !! Pouka gornje poslovice je da nikakva privatizacija neće uspjeti ukoliko se imovina RASPRODAJE, jer ju tada novi vlasnik ne cijeni i baš ga briga što će s njom biti ( ili je kupljena sa nekom drugom svrhom a ne za nastavak proizvodnje - npr. najnovija kupnja sisačke željezare kojom je talijan zaštitio svoju puno veću investiciju u Srbiji ). Privatno ili društveno - svejedno je, sve uvijek ovisi o čovjeku/ljudima koji to vode ; ako su dobri i stručni stvar štima, ali ako su prijatelji sa bele ... jao si ga nama !!!

VL
SP
spartak
18:55 08.08.2012.

Privatizacija je u Hrvatskoj samo zlo: Gubitak radnih mjesta, gašenje proizvodnje, bogaćenje kupaca, pojedinaca, na račun (uglavnom) položajne rente nekretnina te odvlačenja materijala (strojeva, sirovina itd) koji su još ostali iz socijalizma

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.