Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Što Hrvatskoj donosi gospodarski forum u Moskvi

nasl
Foto: VL
1/2
18.02.2015.
u 00:03

Na Forumu u Moskvi s hrvatskim poslovnjacima 250 ruskih tvrtki

Interes je bio golem, tražilo se u mjesto više u dvorani, a neke ruske kompanije organizatori su morali i odbiti, kažu nam sudionici velikog Gospodarskog foruma i investicijske konferencije održane u Moskvi. Na sastanku ruskih i hrvatskih poduzetnika sudjelovalo je više od 250 ruskih tvrtki te oko 100 hrvatskih tvrtki i institucija.

Dogovorili su se i neki poslovi, ali najvažnije je, kažu sudionici, da je led probijen i da je pružena ruka suradnje Rusima koji zbog sankcija imaju zadršku prema europskom gospodarstvu.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je predvodio gospodarsku delegaciju, istaknuo je da se cijela Europa trudi zadržati rusko tržište i nastaviti gospodarsku suradnju pa na to imaju pravo i hrvatske tvrtke.

– Ne možemo čekati da sankcije prođu i onda očekivati da ćemo samo nastaviti gdje smo stali prije sankcija. Cijeli niz tvrtki s tržišta izvan EU jedva čeka priliku da se ubaci na naše mjesto – poručio je Vrdoljak.

>>Što hrvatskom gospodarstvu donosu forum u Moskvi i kakva su iskustva hrvatskih tvrtki čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte u e-izdanju Večernjeg lista.

>>Sporan rusko-hrvatski forum: 'Članica smo EU i trebamo se ponašati kao takva'

Foto: VLm

Komentara 46

DA
Djeca_Arbata
23:19 17.02.2015.

Zašto se nisu sastali sa Rusima prije rata u Ukrajini?...imali su tri godine i svi su spavali...lagano njonjali...sada odjednom postali smo s Rusima veliki prijatelji...i još nešto...savjet HDZ-u...ovog Luku Burilovića se hitno riješite i sve takve Buriloviće...taj tip je ljiga svjetskih razmjera...

TH
than
23:39 17.02.2015.

Donosi jedno veliko nista. Isto kao i odlazak u Australiju, pa u SAD, pa u... Lijepo putuju na racun poreznih obveznika, a ovi su to vjerojatno na racun onih koji uplacuju harac za HGK.

HR
Hrvatska3014
23:12 17.02.2015.

Podmetanje Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije