Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U jeku sankcija

Sporan rusko-hrvatski forum: 'Članica smo EU i trebamo se ponašati kao takva'

Vlatko Cvrtila
Patrik Macek/PIXSELL
17.02.2015.
u 08:47

- Rusija je pod pritiskom, nitko neće gledati sadržaj, nego forum kao takav - kaže profesor Cvrtila.

Zamjenik ministrice vanjskih poslova Joško Klisović i profesor Vlatko Cvrtila jutros su u emisiji U mreži prvog Hrvatskog radija komentirali rusko-hrvatski gospodarski forum koji se danas održava u Moskvi.

Forum, na koji su otišli ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednik HGK Luka Burilović te bivši predsjednik Stjepan Mesić, izazvao je buru u javnosti jer se održava u vrijeme zahlađenja odnosa između EU i Rusije zbog krize u Ukrajini.

"Rusija je pod pritiskom, nitko neće gledati sadržaj"

Klisović u održavanju foruma sa 200-njak ruskih i stotinjak hrvatskih gospodarstvenika ne vidi ništa sporno. - Taj je gospodarski događaj dugo pripreman kako bi se našlo najbolje vrijeme da se tvrtke okupe i nađu svoj gospodarski interes. Skup je organiziran od dvije gospodarske komore, ne od dvije države, a ministar Vrdoljak se neće susresti s nijednim državnikom - kazao je Klisović te dodao kako to ne odstupa od zajedničke europske politike.

S druge strane, profesor Cvrtila smatra da je forum trebao biti odgođen. - Rusija je pod pritiskom, nitko neće gledati sadržaj, nego forum kao takav. Mi smo članica EU i trebamo se ponašati kao takva - kazao je Cvrtila.

>>Neće sankcije protiv Rusije propasti zbog 100 hrvatskih tvrtki u Moskvi

>>Amerikanci ljutiti jer hrvatsko gospodarstvo ide na forum u Moskvu

Komentara 55

NA
Nadalinaaa
09:33 17.02.2015.

Hoće li Mesić ostati u Rusiji, obzirom da je afera Patria opet aktualna?

Avatar IzdajaHag
IzdajaHag
09:54 17.02.2015.

Nadam se da će vođa puta po povratku u domovinu skoknuti do remetinca.Dečki iz Patrije su pravomočno osuđeni ićini mi se da spominju vođu puta ovog štetnog izleta Mesića .Cifra je1.600,000 eura

DU
Deleted user
09:25 17.02.2015.

Sad je tek nejasno zašto je potreban Vrdoljak tamo, ako se neće ni sa kime sastajati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije