Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve tajne vatikanskog arhiva
Povratak na članak

Što će otkriti dokumenti o pontifikatu Pia XII. i šutnji tijekom Drugog svjetskog rata

Papa Franjo nastavlja dvomilenijsku povijest institucije kojoj je arhiv u službi i koji je zbog nje postao, posve sigurno, jedna od najvažnijih ustanova takve vrste u svijetu

Komentari 6

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
23:21 08.12.2020.

cudi me kak nepise unutra kaka je Vatikan stvorio Islam i da su Islamisti stvoreni od davnih Krscana a stvoreni su za rat protiv starog Izraela tj. danasnjeg zarista Palestine.

VL
NI
Nini istrijan
13:35 09.12.2020.

O Piu XII treba pitati njemce jer je katolicka crkve u Njemckoj najvise propatila od nacista a da papa Pio XII( inace veliki germanofil) nije mrdnuo prstom.U Vatikanu se mogu naci samo izgovori za pasivno ponasanje pape Pia XII ali mozda i otkriti kako je Vatikan pomagao odbjeglim nacistima da sa skrivaju zajedno sa opljckanim ratnim plijenom. Mozda ce se otkriti gdje je Pavelic sakrio novac i zlato opljckanih od srba,zidova i hrvata koji su se protivili rezimu i zavrsili u radne logore.

VL
CH
chanchir
07:58 09.12.2020.

Vatikanski arhiv i Vatikansko blago ustvari nije Vatikansko......To su vam Vatikanci pokrali ,oteli ili dobili lažima i manipulacijama kroz povijest.....

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
23:15 08.12.2020.

Bit ce dobrl akl papa Franjo osudi Musolinijevce fasiste .Uto ne sumljan .Taki su zarili i palili na nasoj obali proganjali i ubijali.

VL
LU
luminax
09:19 09.12.2020.

A o pacovskim kanalima da i ne govorimo .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.