Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

Stjepan Orešković piše: Pet ključnih točaka za spas hrvatskog zdravstva

Pandemija COVID-19 pokazala je izravnu vezu između javnog zdravlja i zdravlja nacionalnog gospodarstva. Europa poduzetnosti budi se, ispada, samo šokovima

Komentari 6

ŹI
ŹIVAC
10:34 04.06.2021.

Ah, upravo ovakvi stručnjaci su propagirali jeftino zdravstvo temeljeno na jeftinom doktoru (bosonogi doktori), široko dostupno u svakom selu! Promjenio se sustav i on se iz temelja "promijenio"!? Ovaj i svi drugi moraju znati da već imamo veliki manjak doktora i sestara i budućnost u tom pogledu je još gora! Ako se ovi zaposle u medicinskom turizmu što će ostati običnom narodu? To ne brine ovog dojučer propagatora socijalne (jeftine) medicine!

VL
BL
bluesman
08:19 04.06.2021.

Jos onomad , cini mi se, 2012-2013 kad je SDP bio na vlasti pokusalo se angazirati specijaliziranu agenciju koja je dobila zadatak dubinski skenirati bolesni hrvatski zdravstveni sustav . Potrosio se novac a rezultati nikada javno nisu objavljeni. Kad suu politicke elite dobile scan rezultate na papiru , izbuljile su im se oci ,i problem se pretvorio u jos jedan pozamasan spis koji je zavrsio u nekoj od dubokih ladica Ministarstva zdravstva.

VL
Avatar deepwater
deepwater
22:59 03.06.2021.

Isluženi komunistički paramedicinski kadar koji ima sve recepte.Problem je kada ih treba primjeniti niti jedan nije djelotvoran.

VL
RO
Rotkvica007
22:56 03.06.2021.

Ma ja bih tebe za Ministra, pitam se kako je to moguće da svi mogući portali imaju bolje znastvenike i specijaliste, spasioce svega i svačega u odnosu na državu???

VL
ST
stefj
00:54 04.06.2021.

Imate Švedsku kao primjer gdje imate jedan od najduže očekivanih i životni vijek i zdrav životni vijek. No, za tako nešto ne žele niti čuti ovdje... Stvar je jednostavna; vaučeri, konkurencija HZZO-u, obavezna participacija i, ono osnovno, ne miješati socijalu i zdravstvo.

VL
AD
admzaq
23:55 03.06.2021.

Ništa od ovoga neće ništa spasiti. Prvo udarite velike poreze na alkohol, cigarete, šećer... (sve otrove), ali gle čuda, turistička smo zemlja i postati ćemo nekonkurentni. Tako da dolazimo do točke broj dva. To bi značilo gašenje nekih bolnica, odnosno spajanje bolnica, ali opet je tu previše birokratskog/nebolničkog osoblja koje bi ostalo bez posla, a to su glasači. Nevjerojatno je da neke bolnice imaju MR uređaj, ali ne možeš na njemu sve raditi, jer nemaju radiologa koji bi taj nalaz pročitao. Dakle ništa ni od toga. Najbolje je da udarimo na bakice koje muče liječnike opće prakse, jer im je tlak pao. Tu je rješenje... Ukratko. Bilo tko tko se kreće bolnicama će reći gdje je problem. A to nisu naši doktori i medicinske sestre od kojih 95% daje sve od sebe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.