Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Kako je plahi dječak postao diktator od kojeg strahuje svijet

Sjeverna Koreja provela je u nedjelju šesti po redu i najsnažniji do sada nuklearni pokus, a njezin vođa Kim Jong Un, jedan od najmlađih šefova država na svijetu, uživa apsolutnu moć
Objava 03. rujna 2017. 7945 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 63
 • Avatar Speedy Gonzales
  Speedy Gonzales:

  Ne kužim što se Kim Jong Un naziva diktatorom? Što bi naše standarde i način življenja (koje nam neprestano nameću zionisti koji vladaju svijetom) prihvaćale države i narodi sa skroz drukčijim tradicijama i svjetonazorima, kojima je strana takva naša "tradicija". ... prikaži još! Tko nam garantira da su Trump, Putin, ili moćnici Britanije, Pakistana, Francuske; Izraela ili Indije kojima su prsti na gumbu bacanja atomskih bombi, uračunljiviji od Kima? "Garantiraju" nam Soroševi zionistički propagandni mediji, koji su nas ubjeđivali da Sadam i Assad imaju kemijsko oružje. Sada nas ubjeđuju i uvjeravaju da je Kim diktator, jer ne dopušta da ti satanisti vladaju i njegovim narodom.

  9 13:45 03. 9. 2017.
 • opančar:

  nikog kim ne dira, a ako tlači svoj narod, to je njihov problem, prema tome dalje kaj ameri imaju s tim.

  11 13:33 03. 9. 2017.
 • golub Vaso:

  da nema bombu uveli bi mu demokraciju

  1 14:14 03. 9. 2017.
 • hhh:

  da ima nafte ili ikakvih resursa već bi ga satrli

  3 13:32 03. 9. 2017.
 • Avatar alien79
  alien79:

  Kim Jong je antifašista po mjeri Ive Josipovića i Dejana Jovića

  1 13:09 03. 9. 2017.
 • prepri43:

  Speedy Gonzales je priletio s istoka pa nas u nešto "ubeđuje" ijekavski!

  18:12 03. 9. 2017.
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  dajte mi jednu razliku između koreje i amerike navedite. vođa ima svu vlast u svojim rukama, određuje mir i rat. može pomilovati nekog, ali i ne mora. ako amerika je mogla nekažnjeno izvesti više od 1.000 pokusa, uglavnom u međunarodnim ... prikaži još! vodama tihog oceana, ona ja ne vidim problem u tome što sjeverna koreja pokuse izvodi doma. meni bi veći problem bio da je recimo u jadranu izvela pokus, nešto u stilu bombe na bikini. ali nije. spavajte mirno, sve je u redu, kim zna što radi, dok za pentagon ne znamo da su sigurni. ipak su oni razorili irak bez ikakvog razloga, i afganistan, siriju, ne poštuju ni jedan međunarodni ugovor, više od 100 država, i hrvatsku među njima, su natjerali da potpišu sporazum prema kojem te zemlje neće isporučivati američke vojnike sudovima u kojima im se bi sudilo radi ratnih zločina. to je meni problem, ovo licemjerje koje odobravamo i pristajemo na njega, dok s druge strane sjevernoj koreji su sva vrata zatvorena. skinimo im sve sankcije, za 5 godina neće biti ni kima, ni vojske, sve će se promijeniti. lako je narod držati u pokornosti kad s druge strane granice zbilja imaš ugrozu. ali kad nemaš, nema te sile koja će narod držati da te ne svrgnu. što znači samo jedno, amerikancima treba ovakva sjeverna koreja, jer inače ne bi imali nikakvih razloga za prisutnošću svojih vojnika tamo.

  16:54 03. 9. 2017.
 • quovadis:

  Sve je ovo prozirno kao staklo. Clinton (USA) im je dao 2 reaktora. Sada se prave Englezi... Svi ti kreteni spavaju u istom krevetu. Igraju sah u kojem smo mi pijuni.

  18:30 03. 9. 2017.
 • Avatar joydivision
  joydivision:

  I govore Kim je lud........."1969, when, just months into his presidency, a drunk Richard Nixon almost launched a nuclear strike on North Korea after Kim Jong-un's grandfather, Kim Il-sung, ordered a U.S. spy plane to be shot down. Thankfully, Secretary ... prikaži još! of State Henry Kissinger intervened to stop the attack".

  16:10 03. 9. 2017.
 • Avatar Dalmatinka.
  Dalmatinka.:

  Vragolasti Debeljko jedini još prkosi SAD-u..

  2 13:53 03. 9. 2017.
 • Avatar Dr Evil
  Dr Evil:

  ako mu ne plješćeš - ideš u logor...tko mu ne bi pljeskao u s. Koreji?!?

  09:41 04. 9. 2017.
 • Avatar Vinko
  Vinko:

  Imam pred sobom današnji tiskani VL i vidim na prvoj stranici veliki naslov "USTAŠE, PARTIZANI ... A GDJE SU REFORME?" Iznad naslova je pak nadnaslov "Ideologija ispred životnih tema". Sjajno je to kako naši mediji zamagljuju stvari. Kao, politika se ... prikaži još!a se bavi ideologijomm, a ne životnim temema. Činjenica je da je u nas još nazočna komunistička ideologija koja ima izravne veze s time što se politika ne bavi životnim temema. Nema KP ili SK kao orgaizacije, ali je komunistička ideologija prožela sve društvene strukture. One koje se kriju u SDP-u, HNS-u, HDZ-u i mnogim drugim. Koliko li samo ima skrbi za države prihode tj. za visoke poreze i brojne razne druge namete. Skrb za državnu imovinu, umjedsto, za ubrzanu privatizaciju. Skrb za jačanje drćavnih finkcija i povećanja broja raznih uhljeba na državnim jaslama. Izmišljanje raznih udruga i manjina koje se također kote na državnim jasmama. A izraz"partizani" i nije drugo nego krinka za komuniste i ateiste po uvjerenju. Gdje su hrvatski konzervativci ? Počeli su s JBT-om, a kad će doći do onih koji u javnosti nastupaju pod maskama ?

  13:37 06. 9. 2017.
 • pointmaker:

  jedina zemlja koja je bacila atomsku bombu na civile je amerika. kad su testirali hidrogensku bombu na pacifiku pobili su desetke mornara iz japana a stotine su se razboljele. nemaju oni što govoriti.

  23:22 03. 9. 2017.
 • Deleted user:

  Kim KarDASHI unj, presvijetli najveći predragi hipervođa svih levičara i domaćih konspiratora, nedodirljiv je za mrzitelje svega levičarskog. ŽIVIO drug Kim! - Živio!

  13:26 03. 9. 2017.
 • Deleted user:

  bolesnik..njemu je dobro ..drugi ga ne zanimaju..i kad ga budu jeli..nece to shvatiti.

  1 13:37 03. 9. 2017.
 • Tihi:

  Kako je plahi dječak postao diktator od kojeg strahuje svijet, naročita jaka istina Kinezi Rusi niko ne može da spava od straha jer on jedini ima atomsku da se brani. Dok ostali svijet ima da se samo igra sa tim ... prikaži još! raketama i bombama. Znamo Putinu možeš doći na granicu on ništa možeš da mu ubijaš saveznika u dvorištu on ništa . ( Sirijce !) Ovaj se prijeti ako ga pipnu Kinezi Rusi branit če se od bilo kojeg neprijatelja agresora - stvarno nije normalan !

  14:23 03. 9. 2017.
 • Zvjerko:

  Olako nazivamo diktatorom svakog čelnika koji nam se ne sviđa (iako to sa Sjevernom Korejom nije daleko od istine). Tako diktatorom nazivamo i Putina i Asada i Ahmadinedžada (prije) i još nekoliko onih koji nam se ne sviđaju iako su ... prikaži još! na funkciju izabrani voljom naroda. Istovremeno, naše predstavnike (predsjednicu i zastupnike) nazivamo "legalno izabranima" iako su obzirom na ukupnu populaciju dobili 15-20% glasova. Prema tim postotcima onih koji ih podupiru nikako ih ne možemo nazivati legitimnim predstavnicima nekog naroda. Tako je kod nas, a tako je i na zapadu. Klinton je imala 1,5 milijuna glasova više od Trumpa. Jeli to demokracija? Jeli Trump legalni predstavnik američkog naroda ili je predstavnik manjine koja je glasala za njega?

  2 14:20 03. 9. 2017.
 • Smečernji:

  To nije bila hidrogenska bomba nego se Kim Jong-un srušio na tlo duboko potresen vijestima o veličanstvenim pobjedama Ustaške udarne bojne pod vodstvom poglavnika Hasanbegovića na teritoriju uskrsle NDH.

  16:52 03. 9. 2017.
 • Avatar HKNKRZ
  HKNKRZ:

  Tko strahuje od njega ? hahahahha Naš saveznik ga satare u pola dana.

  2 13:15 03. 9. 2017.
 • Avatar dobry
  dobry:

  Donald T. : Halo, Xi, Donald na liniji. Daj naredi Bucku da opali još koju. Xi: Dogovoreno! Donald T. (sutradan): Naši vjerni saveznici, gospodo Japanci i Južnokorejci, ako hoćete da vas štitimo, morat ćete uplatiti nekoliko stotina milijardi u USA ... prikaži još! budžet za obranu!( Uplaćeno). Halo Xi, tebi 15% od uplaćene sume, a Bucku pošalji konvoj konzervi, riže i brašna, na moj račen. Sutra je novi dan...

  00:50 04. 9. 2017.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.