Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Stožer: U Hrvatskoj 24 nova slučaja zaraze. Jedna osoba preminula

Koronavirus u Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
04.08.2020.
u 14:02

Do danas je ukupno testirano 123.199 osoba, od toga 1133 u posljednja 24 sata.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske prihvatio je prijedlog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije i primjenu Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere za Vukovarsko-srijemsku županiju produljio za 15 dana, tj. do 19. kolovoza,  što znači da će se svadbene svečanosti na području Vukovarsko-srijemske županije i dalje moći odvijati samo u krugu najuže obitelji.

14:00 – U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 647. Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata. Jedna osoba je preminula. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 5318 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4517 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutačno 2490 osoba. Do danas je ukupno testirano 123.199 osoba, od toga 1133 u posljednja 24 sata.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske prihvatio je prijedlog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije i primjenu Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere za Vukovarsko-srijemsku županiju produljio za 15 dana, tj. do 19. kolovoza 2020. godine, što znači da će se svadbene svečanosti na području Vukovarsko-srijemske županije i dalje moći odvijati samo u krugu najuže obitelji.

13:00 – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa. Od ukupno 31 testirane osobe, u protekla 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze. Novooboljela osoba kontakt je osobe kojoj je već ranije potvrđena zaraza koronavirusom, a sve je vezano uz prijašnji lokalni prijenos.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 18 je osoba oboljelih od COVID-19. Na području naše županije u samoizolaciji se nalazi 57 osoba.

12:32 – Od 56 testiranih osoba, svi su nalazi negativni, tako da danas u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba.

12:30 – Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije jest 13. Za 50 uzoraka čekaju se rezultati testiranja.

11:51 – U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije nije bilo novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. I dalje su 34 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano 43 uzorka na SARS-CoV-2 virus.
 
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 73 osobe, od kojih su 63 kontakti oboljelih od  COVID-19, a 10 osoba ušlo je u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije.

11:17 – U Zagrebu su registrirane tri pozitivne osobe oboljele od COVID-19. Obrađene su 134 osobe, 55 osoba upućeno je na testiranje, a za pet je određena samoizolacija. U Zagrebu su aktivna 182 slučaja.

11:13 – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije  utvrđena je jedna novozaražena osoba, bliski kontakt s prije oboljelom osobom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije zaraženo je 166 osoba, a aktivnih je slučajeva 14. Pod mjerom samoizolacije na području županije jest 69 osoba.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

11:00 – Prema izvješću NZJZ-a SDŽ, od ukupno 350 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas su tri novooboljele osobe pozitivne na COVID-19 infekciju i to iz Sinja jedna osoba, a iz Vrgorca dvije osobe.

Od ukupno tri novooboljele osobe, njih dvije kontakti su prethodno oboljelih dok se još jedna osoba epidemiološki obrađuje.Tri osobe iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici za koje je ponavljano uzorkovanje negativne su na COVID-19.  U samoizolaciji je 540 osoba, 15 osoba pozitivnih na COVID-19 nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

10:18 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata jedna je nova pozitivna osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vukovara). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 448, od kojih je 251 osoba izliječena, a pet osoba je preminulo. Trenutačno je u županiji devet osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19.    

U protekla 24 sata testirane su 92 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5788. 

U samoizolaciji na području županije su 552 osobe.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19, u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 18 zdravstvenih radnika (dva liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara, šest drugih zdravstvenih radnika i dva nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva jest 26 radnika (pet liječnika, devet medicinskih sestara/tehničara, deset drugih zdravstvenih radnika i dva nezdravstvena radnika).

9:48 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije analizirano je 203 uzorka brisa na COVID-19, od kojih su dva pozitivna. Riječ je o osobama iz samoizolacije, bliski kontakt s oboljelom osobom.

Izliječeno je 14 osoba. Trenutačno je 71 aktivan slučaj osoba pozitivnih na COVID-19. U mjerama samoizolacije nalazi se 147 osoba.  

9:37 – Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je 167 uzoraka od kojih je pet  pozitivno na koronavirus. Tri su novooboljele osobe s područja Ispostave ZZJZ Osijek, a po jedna s područja ispostava Đakovo i Našice.

Samoizolacija je jučer određena za devet novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutačno na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 226 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata zaprimila jednu dojavu o kršenju samoizolacije, no nije utvrđeno kršenje. Samoinicijativno su obišli 18 osoba, a ni tada nije utvrđeno kršenje te mjere.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 28 pacijenata, jedan se nalazi na respiratoru.

9:25 – Dvije su novooboljele osobe na području Zadarske županije. Riječ je o državljaninu Poljske koji se nakon testiranja vratio kući te muškarcu srednje životne dobi iz Obrovca kojem se utvrđuju kontakti i kretanje. Izliječena je jedna osoba, u samoizolaciji su 134 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 84 uzoraka. Nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

8:23 – Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Naime, od 12 testiranih osoba, svi su bili negativni na koronavirus. "Tako je i nadalje broj trenutačno aktivnih slučajeva na području županije sedam, naglasili su uz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Broj testiranih od početka epidemije narastao je na 2257. U samoizolaciji je trenutačno 47 osoba. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19 na području Virovitičko-podravske županije 31 osoba je zaražena koronavirusom. Od toga je sedam trenutačno aktivnih slučajeva, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo", izvijestili su iz Stožera.

Ključne riječi

Komentara 10

PE
penelopea31
14:57 04.08.2020.

U Italiji pocela ozbilja istraga protiv zlocinacke organizacije stozerasa i doktora koji su lijecili preminule pacijente.. Najprije su gradjani podigli optuznice protiv njih za zlocine protiv covjecnosti na medjunarodnim sudovima pravde, a sada im specijalna policija upada u bolnice i staracke domove i odnosi sve bolnicke kartele i dokumentaciju pacijenata da izvrse vjestacenja od cega su umrli ljudi. A nasli su i racune stozerasa u Svicarskoj i milijune na racunima. Sve je to jedna ogromna zlocinacka organizacija udruzenog zlocinackog poduhvata na globalnome nivou, kojima treba suditi za zlocine protiv covjecnosti.

Avatar @proma-trač
@proma-trač
15:39 04.08.2020.

Švadski šef epidemolog Anders Tegnell kaže da je trenutni letalitet od K19 u Švedskoj jednak nuli. Američki CDC kaže da je u isto vrijeme tri puta više djece umrlo od influence nego od K19. Yale-Profesor i liječnik Harvey A. Rischch kaže da je uzimanjem Hydroxychloroquin u kombinaciji sa cinkom i antibiotikom 70 - 100 tisuća života u SAD , moglo biti spašeno. Farma firma Gilead je falsifikovala studije gdje su tu gore kombinaciju proglasili neučinkovitom da bi svoj lijek Remdesivir, koji je najmanje 100 puta skuplji mogli plasirati na tržište. itd.

BR
branka1958
15:20 04.08.2020.

Jos ce i Dujmicu napisati da je umro od korone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije