Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

Stižu podaci iz županija: Zagrebačka ima 49 novozaraženih, u Vukovarsko-srijemskoj 24

Šibenik: Testiranje građana na koronavirus
Dusko Jaramaz/PIXSELL
02.01.2021.
u 11:23

Stožer ponovo apelira na stanovnike županije da dosljedno poštuje mjere i preporuke Nacionalnog  i Županijskog stožera kako spriječili daljnje širenje te zarazne bolesti.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 255 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6946. Među njima je 2437 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 219 pacijenata. Preminulo je 55 osoba.

Na području Sisačko-moslavačke županije 11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o osam osoba s područja Siska, te po jednoj osobi iz Sunje, Kutine i Novske.

Stožer ponovo apelira na stanovnike županije da dosljedno poštuje mjere i preporuke Nacionalnog  i Županijskog stožera kako spriječili daljnje širenje te zarazne bolesti.

Osječko-baranjska: Prvog dana 2021. godine 18 novopozitivnih na koronavirus

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 120 uzoraka od kojih je 18 bilo pozitivno. 

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (6), Našica (4), Darde i Donjeg Miholjca (po 2) te Antunovca, Đakova, Erduta i Valpova (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 169 osoba oboljelih od COVID-19, i to 126 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 32 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 43 pacijenata s tim oboljenjem. 

U Zadarskoj županiji četiri nova slučaja

Na području Zadarske županije 4 su novozaražene osobe koronavirusom, dvije osobe sa područja Grada Zadra te po jedna sa područja Grada Nina i Općine Bibinje. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 27 uzoraka, pod aktivnim nadzorom su 1223 osobe, a od bolesti se oporavilo 97 osoba. U ovome trenutku na području naše županije imamo 340 aktivnih slučajeva zaraze.
 
Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 54 bolesnika od kojih je 10 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 21 bolesnik. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Vukovarsko-srijemska županija bilježi 24 novozaražene osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 24 nove pozitivne osobe na COVID-19, od čega je 19 pozitivnih na PCR testiranju, a 5 na brzom antigenom testu (7 osoba iz Vinkovaca, 5 iz Vukovara, 2 iz Babine Grede, te po 1 osoba iz Borova, Bošnjaka, Cerne, Čakovaca, Gradišta, Gunje, Nijemaca, Privlake, Rajevog Sela i Starih Mikanovaca). Preminula je jedna osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 7778, od kojih je 7370 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 156 osoba. Trenutno je u županiji 58 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla  24 sata testirana je 31 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 34058. U samoizolaciji na području županije je 649 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 21 radnika iz sustava zdravstva (5 liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika). 

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 9 radnika (3 medicinske sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 4 nezdravstvena radnika).

U Primorsko-goranskoj županiji 5 novozaraženih, četvero umrlih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod pet osoba, a četiri osobe su umrle, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravila je 181 osoba, pa je sada u županiji aktivno 2035 slučajeva COVID-19, što je 180 slučajeva manje u odnosu na jučer.

Po podacima iz riječkog Kliničkog bolničkog centra, u toj bolnici liječi se 111 osoba oboljelih od COVID-19, četiri manje u odnosu na jučer. Na respiratoru je 10 osoba, dvije osobe manje nego jučer.

BBŽ: tri osobe umrle, 15 novozaraženih koronavirusom

 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 15 novih slučaja zaraze koronavirusom, a tri osobe su umrle, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Šest novozaraženih osoba s područja je grada Daruvara, pet novozaraženih osoba s područja je grada Grubišnog Polja, tri novozaražene osobe s područja su grada Garešnice i jedna novozaražena osoba s područja je općine Sirač.

U bjelovarskoj Općoj bolnici liječe se 72 zaražena pacijenta, od kojih je njih osam na respiratoru. Na opservaciji je 12 osoba, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni.

Tri osobe umrle su s koronavirusom, odnosno ukupno 77 od početka pandemije. U samoizolaciji je 1155 osoba. Na prvi dan Nove godine nije bilo testiranja u COVID ambulantama u županiji.

Zagrebačka županija: 49 novozaraženih koronavirusom, ozdravilo 46 osoba

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji potvrđeno je 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 46 osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji je trenutno aktivno 2594 slučajeva zaraze.

Od početka pandemije u županiji je potvrđeno ukupno 17.112 osoba zaraženih koronavirusom, izliječeno je njih 14.467, a 51 osoba je umrla.

U gradovima osam je novozaraženih u Velikoj Gorici, sedam u Dugom Selu, četiri u Vrbovcu i Samoboru, tri u Svetom Ivanu Zelini, Zaprešiću i Jastrebarskom te jedan u Ivanić-Gradu. U općinama: tri novozaražena su u  Rugvici po dva u Bistri, Jakovlju, Krašiću i Brckovljanima, a po jedan novooboljeli u Brdovcu, Stupniku, Križu, Preseki i Bedenici.

Pula: Samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u Istri

Samo jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Istri u posljednja 24 sata, dok se od jučer oporavilo 45 osoba, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđena jedna novozaražena osoba s područja županije", navodi se u priopćenju. 

U međuvremenu se od jučer oporavilo 45 osoba, trenutno je u Istri 324 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi njih 656. Na odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 60 osoba, od toga je pet osoba u respiracijskom centru. 

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović novinarima je kazao kako se druga pošiljka doza cjepiva protiv covid-19 očekuje u ponedjeljak.

"Prvih 400 doza cjepiva protiv COVD-19 u Istru je stiglo 27. prosinca. Tada su cijepljena 62 zdravstvena djelatnika pulske Opće bolnice i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, a ostale doze cjepiva u naredna su dva dana raspoređene u domovima za starije i nemoćne. Iduća pošiljka s još 400 doza trebala bi u Istru stići u ponedjeljak 4. siječnja", poručio je Stojanović dodavši kako su i dalje prioritet zdravstveni djelatnici koji su u povećanom riziku od zaraze i domovi za starije i nemoćne, a čim se svi oni budu cijepili, nastavlja se cijepljenje ostalih zdravstvenih djelatnika i drugih ugroženim skupina građana.

U Šibensko-kninskoj županiji 3 novooboljele osobe, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 3 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminule su dvije osobe starije životne dobi oboljele od COVID-19 infekcije, jedna koja se liječila u kninskoj bolnici i jedna koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 187 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 34 osobe, a u kninskoj 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 519 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 14 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dvoje novozaraženih

 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavile su se 24 osobe, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženi su žena iz Dubrovnika i muškarac iz Dubrovnika, inače korisnik Doma za starije Dubrovnik - "Thermoterapia" i za oboje je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 24 osobe i to 12 iz Dubrovnika, po tri iz Metkovića i Ploča, dvije iz Stona' te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Kule Norinske i Opuzena.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 31 osoba. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih sedam na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 588 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere. Ukupno je od početka pandemije zabilježeno 152 kršenja mjere samoizolacije. U posljednja 24 sata obrađeno je 40 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 33 278.

Međimurska županija ima četiri nova slučaja

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata evidentirana su četiri pozitivna slučaja na koronavirus. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 575. Hospitalizirano je 78 pacijenata pozitivnih na koronavirusa, a na respiratoru ih je osmero.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
11:26 02.01.2021.

Imamo koronavirus Hrvatsku i budimo ponosni da smo svoji na svome balkanskom zaraženome i vanka schengeskome.

Avatar Cokolinda
Cokolinda
16:08 02.01.2021.

A koliko ix je Srba???

AW
Awakening2020
15:23 02.01.2021.

Liberal.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije