Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME ZAHVATILO HRVATSKU

VIDEO Tuča diljem zemlje, autoceste pune leda, vozači stajali u tunelu...

Nevrijeme u Zagorju
Foto: Zagorje.com
1/15
07.07.2019.
u 19:05

Ako imate fotografije ili videosnimke olujnog nevremena pošaljite ih na javi@vecernji.net

DHMZ je za dio Hrvatske objavio narančasti meteoalarm. Nestabilno vrijeme očekuje nas i u novom tjednu, a temperatura će idućih dana biti u osjetnom padu.

Estofex, je za dio Hrvatske izdao upozorenje trećeg stupnja.

Nevrijeme je već zahvatilo Kvarner. HAK javlja da u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru povremeno pada tuča.

Snažno nevrijeme je i nad autocestom A3 između Zagreba i Osijeka, čitatelj nam govori da se ne vidi zaustavna traka.

Tuča je uzrokovala probleme između čvorova Kikovica i Bosiljevo II. gdje je došlo i do snježnih nanosa.

Vozači su opet stajali ispod tunela i nadvožnjaka što je velik broj čitatelja na Facebooku popratio negodovanjem.

Tuča je padala i u Zagorju, a nevrijeme je stiglo u 14 sati, piše Zagorje.com.

Čitatelji su nam poslali i videosnimke tuče iz Vukovara

autor videa Sandra Gojani

Oluja je trajala 15-ak minuta. Oštećeni su automobili, krovovi, roletne, a i usjevi u vrtovima.

autora videa Branimir Bradarić

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu danas će biti promjenljivo, a pljuskova i grmljavine bit će već prijepodne, javlja DHMZ, a češće u drugom dijelu dana kada je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a poneki pljusak moguć je prema kraju dana, izglednije na sjevernom dijelu. Na kopnu će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak poslijepodne okrenuti na sjeverni vjetar. Na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, koje će prema večeri na sjevernom dijelu zamijeniti bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33 °C.

Foto: DHMZ/Screenshot

Što se tiče ponedjeljka, bit će promjenljivo. U kopnenim predjelima, te rjeđe na sjevernom Jadranu očekuju se povremena kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, češće u drugom dijelu dana. Na Jadranu većinom sunčano i suho. Najviša dnevna od 24 do 28, u Dalmaciji do 31 °C.

Do srijede će, kako javlja HRT biti promjenljivo oblačno i svježije uz povremenu kišu glavninom krajem ponedjeljka i u prvome dijelu utorka kada opet može biti nevremena. A uglavnom u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije pljuskovi se predviđaju i sredinom tjedna. 

U ponedjeljak su krajem dana pljuskovi izgledni i na sjevernom Jadranu, a prema jugu na njih treba računati od utorka kada će i u Dalmaciji biti lokalnih neverina, a može biti i obilnije kiše. Zapuhat će u utorak bura na sjeveru koja će prolazno biti jaka, ponegdje i s olujnim udarima. Postupno će se temperatura zraka sniziti i na moru, poglavito sredinom tjedna.

Video Nevrijeme u Sisku, pala tuča

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar štrumpf
štrumpf
17:41 07.07.2019.

Vatrogascima treba staviti defendere i dati im ovlasti da guraju aute u ovakvim situacijama po tunelima,nekako i mogu razumjeti da se zaustave u jednoj traki ali zatvoriti i jednu i drugu traku je previše i još ne žele osloboditi prolazz vatrogascima... Po meni takvi nisu ništa drugo zaslužili osim astronomskih kazni i da ih vatrogasci guraju kamionom kada im je malo rotacija,zvučni signali pa i drugi zvučni signal i sve uredno ignoriraju. Što je najgore u gradu nije daleko bolja situacija sa hitnom pomoći ili vatrogascima koju prolaze iste situacija. Sve to je dobar pokazatelj kakvi su ljudi.

MA
markonvk
13:22 07.07.2019.

Gotovi smo..nema nam spasa. Ukoliko ne bude nista od ovih bombasticnih objava.... jel mozemo tuzit zbog sirenja laznih informacija..panike ovako "uglednog nakldadnika" i "novinara?

PA
PainKiller
17:47 07.07.2019.

Te što staju u tunelu treba oderati više nego bi im tuča napravila štete na autu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije