Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi dani jeseni...

Stiže nagla promjena vremena: Upaljen Meteoalarm, moguće je i olujno nevrijeme

Zagreb: Grad u ve?ernjim satima zahvatilo nevrijeme s kišom i grmljavinom
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
22.09.2023.
u 06:46

Prvih dana jeseni na kopnu će biti oblačno i kišovito, lokalno uz obilnu kišu

Vrijeme će danas biti djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju, a oborine lokalno mogu biti obilnije. Krajem dana i u noći na subotu raste vjerojatnost za kišu u ostalim krajevima uz lokalno izražene pljuskove i obilnu oborinu. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, u gorju i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 °C.

U subotu će biti promjenjivo i pretežno oblačno, osjetno svježije, mjestimice i s obilnom kišom. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar u okretanju s umjerenog južnog i jugozapadnog na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu jako jugo, prolazno i sjeverozapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu u jačanju i okratanju na buru. Minimalna temperatura od 15 do 20, u Dalmaciji na obali oko 23 °C. Najviša dnevna temperatura u gorju, te na sjeveru i zapadu između 19 i 23, a na istoku i jugu uz kraća sunčana razdoblja od 25 do 28 °C.

Foto: DHMZ

I posljednji cijeli dan ljeta bit će iznadprosječno topao i u većini krajeva suh, na Jadranu uz jako, pa i olujno jugo. U subotu, s promjenom godišnjeg doba, stiže i osjetna promjena vremena. Povremena kiša često će biti i obilna, praćena grmljavinom, mjestimice vjerojatno i olujnim nevremenom, te sjevernim vjetrom i burom, također lokalno na udare olujnom. Pritom će se temperatura zraka sniziti na vrijednosti gdjegod i niže od prosječnih za doba godine. No, već početkom sljedećeg tjedna opet stabilnije i toplije..., piše HRT

VEZANI ČLANCI: 

"Prvih dana jeseni na kopnu oblačno i kišovito, lokalno uz obilnu kišu. Sa sjeveroistočnim vjetrom osjetno će osvježiti, pa će temperatura napokon biti primjerenija dobu godine, ponegdje čak i malo niža od prosječne. Već u ponedjeljak toplije, uz prestanak kiše i razvedravanje. Na Jadranu za vikend nevere s kojima u kratkom vremenu može pasti obilna kiša - u subotu češće na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a u nedjelju na jugu. I dalje razmjerno vjetrovito, uz umjereno i jako jugo, u nedjelju i jaku buru s olujnim udarima, koja će u ponedjeljak postupno slabjeti uz smirivanje i razvedravanje.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

 

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:36 22.09.2023.

biti ce kise iz afrike pijesak zuti oblaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije