Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Slovenci i Grci strahuju od novih potopa. Kakvo vrijeme očekuje Hrvatsku?

Split: Jak pljusak iznenadio je neke prolaznike
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
20.09.2023.
u 15:46

Za vikend se na mediteranskom području očekuje formiranje nove ciklone iznad Genovskog zaljeva, a to bi moglo, predviđaju meteorolozi, ponegdje donijeti obilne oborine.

U Sloveniji i Grčkoj strahuju od novih obilnih kiša i nevremena jer se još nisu upotpunosti oporavili od poplava i oluja koji su ih pogodili u protekla dva mjeseca. Prognostičari sa stranice Neurje.si objavili su na Facebook stranici animaciju ciklone koja će se u petak formirati iznad Genovskog zaljeva. Navode kako će donijeti obilnu kišu, posebice u dijelovima zapadne i središnje Slovenije. U kratkom vremenskom razdoblju lokalno može pasti i do 100 mm oborina, očekuju, a prenosi Tportal

U Sloveniji će doći do nekoliko pojedinačnih nevremena kada prođe fronta, koja će ponovno biti učestalija na zapadu i jugu zemlje, a zatim se očekuje promjenljivo vrijeme uz povremene padaline. No pogoršanje neće dugo trajati, pa će nakon njega temperature opet rasti. Tako da se od utorka opet očekuju temperature između 25 i 27 stupnjeva. 

Slovenski lovci na oluje prognoziraju kako će ciklona nastaviti put prema Grčkoj i Libiji, gdje je oluja Daniel početkom ovog mjeseca ostavila strahovite posljedice i odnijela velik broj života. No ne slažu se s tim svi grčki meteorolozi. 

Ova teza već izaziva podjele među grčkim meteorolozima. Nakon što je grčki meteorolog Klearchos Marusakis najavio novo nevrijeme jačine Daniela, a koje će, po njemu, ponovo pogoditi područje Tesalije, uzvratio mu je Teodoros Kolidas, direktor grčkog Nacionalnog meteorološkog centra. 'Očekujemo kišu, ali do sljedećeg utorka ne predviđamo ništa dramatično važno. Oni koji uspoređuju sustave trebaju biti svjesni toga da se obraćaju prosječnom građaninu, a da ne govore na konferenciji', rekao je te priložio podatke o kiši i meteograme koji ovoga puta ne izgledaju toliko dramatično kao početkom mjeseca.

Što se tiče vremena u Hrvatskoj, unatoč prolaznoj kiši koja je zahvatila neke dijelove zemlje nije došlo do značajnijeg zahladnjenja. DHMZ za vikend najavljuje promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U petak, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju, lokalno se očekuju kiša i pljuskovi. Za vikend se uglavnom u većem dijelu zemlje očekuje kiša, ponegdje i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a mjestimice može pasti i veća količina oborina, osobito na zapadu u subotu.

VEZANI ČLANCI 

Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, u gorju i jak, u subotu u okretanju na sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, ponegdje prolazno i olujno, a u nedjelju će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Nakon vrlo toplog petka, za vikend će danju biti svježije, osobito na kopnu.

VIDEO Ivan Perišić se teško ozlijedio! Sezona je za njega gotova? 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije