Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niske temperature

Stiže promjena vremena: Bit će kiše i snijega, ponegdje moguć i novi snježni pokrivač

Prvi ovogodišji snijeg zabijelio je Gorski Kotar
Nel Pavletic/PIXSELL
09.01.2022.
u 08:47

U utorak prestanak oborine, prema kraju dana i razvedravanje, a zatim će prevladavati sunčano uz hladno jutro

Prema prognozi DHMZ-a nedjelja će biti pretežno oblačna, dok će sunčanije prijepodne biti na istoku i jugu. U drugom dijelu dana uglavnom na sjeverozapadu i u gorju slab snijeg, a na sjevernom Jadranu i na otvorenom moru malo kiše. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak u okretanju na jugo, a zatim istočnjak i bura koja će navečer jačati, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 3, a na Jadranu od 7 do 11 °C.

Ponedjeljak nam donosi umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno snijeg, osobito u gorskim predjelima gdje je mjestimice moguć i značajniji novi snježni pokrivač. Na Jadranu lokalno može biti malo kiše, a podno Velebita i slabog snijega nošenog jakim vjetrom. Puhat će umjeren, u gorju i na sjeverozapadu jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najniža temperatura zraka uglavnom od -5 do 0, na Jadranu od 2 do 8, a najviša dnevna između 0 i 4, na Jadranu 6 i 11 °C.

"Idućih dana na kopnu razmjerno vjetrovito, osobito u ponedjeljak uz umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Prevladavat će oblačno, mjestimice uz povremeni slab snijeg. U utorak prestanak oborine, prema kraju dana i razvedravanje, a zatim će prevladavati sunčano uz hladno jutro. Na Jadranu uglavnom suho i vjetrovito. Puhat će jaka bura, na udare i olujna, u ponedjeljak često i orkanska. Malo kiše i snijega još u ponedjeljak može pasti u Velebitskom kanalu. U utorak razvedravanje, a od srijede pretežno sunčano. Temperatura zraka primjerena zimi, a jak vjetar dodatno će pridonositi osjetu hladnoće.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Hrvatski granični policajci zbog sira naplatili pozamašnu kaznu: 'Iznos je nevjerojatan'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije