Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacija

Stiže pomoć poplavljenim policajcima iz Pušćina

donacija (1)
presnimila Lj. Risek
20.11.2012.
u 12:16

Novak: Zahvaljujući uplatama iz plaća 12.000 policajaca, svakog mjeseca svotom od 5000 kuna naviše možemo pomoći našim kolegama i njihovim obiteljima

– Iz Zaklade policijske solidarnosti već idućih dana doznačit ćemo novac dvojici policajaca iz Pušćina čije su domovi teško stradali u nedavnoj poplavi i tako im pomoći u obnovi kuća. Time ćemo ispuniti glavnu zadaću zaklade, a to je prvenstveno pomoć policijskim službenicima i njihovim obiteljima. Srećom, novac nam pritječe ravnomjerno i to tako da ga svakog mjeseca iz svojih plaća na račun zaklade solidarno uplaćuju naši članovi, a to je 12.000 od ukupno 20.000 policijskih službenika u Hrvatskoj. Zahvaljujući tome, na mjesec možemo udovoljiti 30 do 40 zahtjeva naših članova za pomoć i to u pristojnim iznosima, od 5000 kuna naviše.

Naglasio je to u utorak upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak u ivanečkoj Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog. U suradnji s kolegama iz PU varaždinske i PP Ivanec on je školskoj knjižnici, u sklopu zakladine akcije Knjigom do osmijeha, predao donaciju od stotinu knjiga. Riječ je o reprezentativnim, vrijednim izdanjima Odiseje, Ilijade, Eneide i drugih knjiga s tematikom antičke mitologije, što je i dio klasične naobrazbe i učeničke lektire. Ugodno iznenađeni, gostima su zahvalili ravnatelj Dragutin Brezovec i knjižničarka Draženka Stančić.

Šezdesetak knjiga darovano je i školskoj knjižnici Osnovne škole Ante Starčevića u Lepoglavi, a dio je doniran i Gradskoj knjižnici Lepoglava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije