Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ SUSJEDA

Stiže pomoć iz Slovenije za Petrinju, Janša izrazio sućut obiteljima i solidarnost

Janez Janša
Goran Stanzl/Pixsell
29.12.2020.
u 23:24

Slovenski crveni križ uputio je kao prvu pomoć nastradalima na području Petrinje i Siska 10.000 eura iz svog fonda za hitne intervencije i otvorio poseban račun za tu namjenu na koji građani mogu dobrovoljno donirati novčana sredstva

Slovenski premijer Janez Janša objavio je danas popodne na twitteru da je u Hrvatsku već poslana pomoć za Petrinju i okolicu koje je pogodio razorni potres.

"Šaljemo ono što je sada najpotrebnije: mobilne jedinice za grijanje, stambene kontejnere, grijane šatore i agregate", naveo je Janša, dodavši da će prva pomoć stići već tijekom utorka.

Istodobno je izrazio sućut obiteljima i rodbini žrtava potresa i solidarnost slovenskog naroda s Hrvatskom u ovim teškim trenucima.

Slovenski crveni križ uputio je kao prvu pomoć nastradalima na području Petrinje i Siska 10.000 eura iz svog fonda za hitne intervencije i otvorio poseban račun za tu namjenu na koji građani mogu dobrovoljno donirati novčana sredstva. Isto je učinio i slovenski Karitas, humanitarna organizacija ljubljanske nadbiskupije.

VIDEO Strašne scene iz Petrinje nedugo nakon potresa

Ključne riječi

Komentara 1

CA
calongo367
11:28 31.12.2020.

Joj nemoj više mržnje Babasmora. V Sloveniji od začetka katastrofe zbiramo za ljudi iz Petrinje in ostalih področji katastrofe. Želimo pomagati. Mi nismo Zlovenci, mi smo Slovenci, ki vas imamo radi, kot bratje. Daj prosim nehaj, navadni narod Slovenije bo dal vse za Hrvaško družino, ki je v stiski. Lep pozdrav iz Slovenije, sožalje svojcem žrtev

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije