Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upaljen Meteoalarm

Stiže nova promjena vremena. Izdana upozorenja za nekoliko dijelova Hrvatske

Vrijeme
Foto: PIXSELL/DHMZ
1/3
27.05.2021.
u 07:29

Na Jadranu i u iduća dva dana većinom sunčano, a u nedjelju naoblačenje s kišom, ponajprije na sjevernom dijelu

Danas će biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka lokalno može biti pljuskova, uglavnom u gorju i zapadnim krajevima. Navečer sa sjeverozapada jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će u noći zahvatiti veći dio unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, u Dalmaciji poslijepodne s jakim udarima, a navečer će na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 °C.

Izdano je i žuto upozorenje za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju. Žuto upozorenje na snazi je i za Velebitski kanal, zapadnu obalu Istre i Kvarner. 

Foto: DHMZ

U petak danju na Jadranu pretežno, a na kopnu djelomice sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Na istoku će puhati umjeren sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom i srednjem Jadranu u noći ujutro umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a zatim duž obale većinom umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 17 do 22°C, na moru između 22 i 26°C, javlja DHMZ.

I dalje promjenjivo

"U petak ujutro na istoku Hrvatske još malo kiše, a danju u unutrašnjosti djelomice sunčano, uz moguće rijetke pljuskove. Podjednako će biti najvjerojatnije i u subotu, zatim većinom oblačno i povremeno kiša, osobito na zapadu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Ujutro temperatura viša, dnevna pak u petak i osobito u nedjelju opet niža.

Na Jadranu i u iduća dva dana većinom sunčano, a u nedjelju naoblačenje s kišom, ponajprije na sjevernom dijelu. Puhat će slaba i umjerena bura, u prvom dijelu petka i nedjelje podno Velebita i jaka. U popodnevnim satima sjeverozapadnjak i zapadnjak. U Dalmaciji će biti najviše topline", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:54 27.05.2021.

kiša je dosadila ovo proljeće hoćemo sunce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije