Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD TEMPERATURE

Stiže nova promjena. Vakula: Opet su moguće opasne vremenske pojave

nevrijeme
Foto: PIXSELL
1/6
28.09.2019.
u 09:49

U utorak će ponovno biti stabilnije, a sredinom tjedna vjerojatno opet oblačnije, vjetrovitije, kišovitije

Prema prignozama DHMZ-a danas će biti djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Uz promjenjivu naoblaku u zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimice će pasti i malo kiše. Najviša temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.

"U istočnim i osobito južnijim krajevima Hrvatske subota će biti sunčanija i toplija nego u zapadnijima, gdje će biti i mjestimične kiše, osobito na sjevernom Jadranu, gdje bi nekima moglo smetati slabo do umjereno jugo. Ni u većinom sunčaniju i topliju nedjelju posvuda neće biti suho, a još češća kiša - srećom vjerojatno ne i obilnija - vrlo će vjerojatno padati tijekom ponedjeljka. U utorak ponovno stabilnije, a sredinom tjedna vjerojatno opet oblačnije, vjetrovitije, kišovitije... Stoga će se ponovno povećati vjerojatnost za upozorenja na opasne vremenske pojave, osobito na Jadranu", javlja glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

"U nedjelju i utorak na kopnu barem djelomice sunčano, te uglavnom suho, a u nedjelju ujutro ponegdje magla. U ponedjeljak promjenljivije, uglavnom u drugom dijelu dana s mjestimičnom kišom ili pljuskom. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadnjak i krajem ponedjeljka oslabjeti. Sredinom tjedna ponovno nestabilnije, uz mogućnost pljuskova i grmljavine, a u četvrtak i zamjetnijeg pada temperature, koja će do tada biti oko prosječne za doba godine, uglavnom čak i malo viša.

Na sjevernom Jadranu idućih dana promjenljivo, mjestimice s kišom, osobito sredinom tjedna, kada je i najveća vjerojatnost za izraženije pljuskove i grmljavinu. Nestabilno će tada biti i u Dalmaciji, gdje će do utorka prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo, samo u ponedjeljak uz ponegdje više oblaka i malo kiše. Puhat će slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, osobito na sjeveru, a sredinom tjedna vjerojatno posvuda vjetrovitije, najprije uz jugo, zatim buru.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Video: Poplavljen podvožnjak u Škorpikovoj ulici

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagi101
10:46 28.09.2019.

moguće je da i ja dobim na lotu pa ništa

HR
hr76
11:04 28.09.2019.

Možda konačno i pogodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije