Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prognoza

Prognoze se ostvarile – počeo padati snijeg u Dalmaciji

Snijeg u Gorskom kotaru
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/14
13.12.2018.
u 15:10

Ista temperatura očekuje nas i u središnjoj Hrvatskoj, dok se u gorju očekuje najviše snijega

Početak mjeseca obilježile su niske temperature, a sudeći po prognozi takvo vrijeme očekuje nas i do kraja ovog tjedna, a za ljubitelje zimskih radosti najavljuje se i snijeg i to u većini dijelova Hrvatske.

I što se prognoziralo, to se i ostvarilo pa je tako Dalmacija danas objavila kako je počeo padati snijeg snijeg (malo prije 12 sati) na Kozjaku, Perunu i omiškoj Dinari, a povremeno pada u mosorskim naseljima Dubrava i Gornje Sitno. Također pada i u Gornjim Brelima i u Klisu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će djelomično sunčano, puhat će istočni i jugoistočni vjetar, a navečer se očekuje i pokoja pahulja snijega. Ujutro će temperature zraka dosezati i do -5, a najviša dnevna bit će između 1 i 3 °C. 

Ista temperatura očekuje nas i u središnjoj Hrvatskoj, dok se u gorju očekuje najviše snijega.

Na sjevernom Jadranu bit će promjenljivo, povremeno s kišom, a uz obalu može biti i snijega nošenog burom. Jutarnja temperatura bit će oko -7 °C, uz obalu od 3 do 6 °C, a najviša dnevna oko 0 °C, na moru između 6 i 8 °C, prenosi HRT.

U Dalmaciji, kao i na jugu Hrvatske, također promjenjivo vrijeme s kišom, a u unutrašnjosti bi mogao iznenaditi i snijeg.
Jutarnja temperatura  zraka bit će od -6 do -4 °C, uz obalu između 2 i 5 °C, a najviša dnevna od 4 do 9 °C.

>> Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
13:06 13.12.2018.

ostavite snijeg na miru, ralice ne dižite. čemu trošiti novac na nešto što priroda, sunce, riješi u par dana?..

OK
okvarbudovič
19:09 13.12.2018.

kad ce vec jednom taj snjeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije