Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Stiže Lex LNG: Ubrazava se gradnja terminala

13.04.2018.
u 00:01

Brod-plutajući terminal morat će biti pod hrvatskom zastavom

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike jučer je otvorilo javno savjetovanje o nacrtu prijedloga Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin (UPP), odnosno o posebnom zakonu o LNG terminalu na otoku Krku.

Tim zakonom želi se ubrzati procedura gradnje terminala pa se tako određuje da će tvrtka LNG Hrvatska dobiti koncesiju na pomorskom dobru radi gradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene u Omišlju, i to ukupne površine 172.820 četvornih metara, od čega je 11.298 metara kopneni prostor, dok su 161.522 četvorna metra morski akvatorij.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Prosvjed bez biskupa, pretvorio se u napad na Plenkovića: Crkva smiruje tenzije

>>Za izručenje Todorića, Britanci angažirali odvjetničku zvijezdu

>>Šezdesete su obilježile fićo, antibebi pilula, otvaranje Partije, pop, rock, jazz, moda...

>>Prije 2 godine raspad Silentea mnoge je šokirao, danas opet sviraju

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
07:15 13.04.2018.

da krenuti ce izgradnja ...toliko ce kostati da ce cijena plina biti 10kn za m3...bitno je da se nesto krece... ...peljeski most samo sto nije gotov....ciovski je otvoren...hrvati se vracaju sa zapada.. u blagostanje ...hapse se skupljaci pvc ambalaze....predsjednica ide na posao tramvajem....krsticevic prodao patrije u jemen itd.

Avatar nekakav
nekakav
07:58 13.04.2018.

mi želimo 40% skuplji plin, molim oda nam već sad povećate račune za plin iz 'cijevi'. mada će isti taj, ruski, dolaziti u naš veliki lng terminal! ruski plin američkim brodom, ima li veće komedije na ovom svijetu?! prvi kupac na lng terminalu u ruskom jamalu je bio američki brod za britanskog kupca! gledajte cnn i mislite si kako je svijet na rubu rata. a iza leđa vas deru! kokoš ostaje kokoš, mada više ne kokodače. ovca ostaje ovca.

DI
Direkt
01:38 13.04.2018.

Super,važno da će biti pod Hr zastavom i da ima bistu Plemkija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije