Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj stabilizacije

Stiže jaka promjena vremena, na snazi brojna upozorenja: Što nas čeka u idućim danima

Zagreb: Ljetni pljusak u gradu natjerao građane u bijeg s glavnog Trga
Marko Lukunic/PIXSELL
14.06.2023.
u 06:35

U četvrtak i u noći na petak kiša će biti češća, osobito u Dalmaciji i obilnija

Danas će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro rijetko u unutrašnjosti s maglom. Prijepodne malo kiše mjestimice na jugu, a od sredine dana kiša te lokalni pljuskovi s grmljavinom u unutrašnjosti Dalmacije, u gorskoj Hrvatskoj te na Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu ujutro i opet navečer ponegdje slaba i umjerena bura, a sredinom dana i popodne jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 °C.

VEZANI ČLANCI:

Izdana su upozorenja za gospićku i kninsku regiju ze velebitski kanal. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", poručuju iz DHMZ-a.

Foto: DHMZ

U četvrtak će biti promjenjivo oblačno te i dalje nestabilno. U većem dijelu zemlje mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti gdje lokalno mogu biti intenzivni i obilni. Na sjevernom Jadranu i u središnjim predjelima bit će čestih sunčanih razdoblja te će se zadržati uglavnom bez oborine. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Umjereno, u Dalmaciji i jako jugo, duž obale će postupno okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu. Najniža temperatura zraka od 11 do 15, na Jadranu od 16 do 20, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C, na sjevernom Jadranu koji stupanj viša.

Foto: DHMZ

"Tek što je počelo, stabilnom vremenu već se nazire kraj. Vlažan i nestabilan zrak počet će pritjecati u srijedu, kada bi već ponegdje moglo pasti malo kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. U četvrtak i u noći na petak kiša će biti češća, osobito u Dalmaciji i obilnija. Zapuhat će najprije prolazno jugo, pa umjerena i jaka bura i tramontana. Prema kraju tjedna pljuskova će biti sve manje, a sunčanih razdoblja sve više, pa će postupno rasti i temperatura zraka, na Jadranu danju uz umjeren sjeverozapadni vjetar.", vremenska je prognoza koju je za HRT pripremila Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

VIDEO: Kaos u Kutini i okolici: Poplavile prometnice, podrumi i škole, voda dizala asfalt

Komentara 1

Avatar Crni labud
Crni labud
09:10 14.06.2023.

Čuj ovo. Kraj stabilizacije. A nitko se više i ne sjeća kad je zadnji put bilo stabilno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije