Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saborski zastupnik

Stipe Petrina: Tko još išta pita Božu Petrova?

Stipe Petrina
Foto: Anto Magzan/Pixsell
02.02.2016.
u 20:01

"Zbog ministra Crnoje ostavku je trebao dati i Tomislav Karamarko"

Saborski zastupnik Stipe Petrina poznat je kao čovjek bez dlake na jeziku. Razgovarali smo o Vladi, predsjednici, ali i njegovim bivšim kolegama iz Mosta.

Kako gledate na start nove vlade?

– Čista katastrofa. Kako sam i predviđao, ova vlada sastavljena je da raspodijeli ovo malo što je ostalo od Hrvatske kao što su HEP, autoceste... i da premijer i ministri dobiju honorare za dobar posao. Treći val iz Norvala potopit će Hrvatsku. 

Nimalo se ne uzdate u Most?

– Ma dajte, molim vas, pa tko više išta pita Božu Petrova. Dva su dana u Vladi pričali o ministru branitelja Miji Crnoji o kojem se nije imalo što pričati. Pustimo sad na stranu je li čovjek napravio prekršaj ili kazneno djelo. Meni je dovoljno što znam da je napisao zamolbu gradu Samoboru da mu se dodijeli teren jer nema riješeno stambeno pitanje. Ali po meni je zbog Crnoje ostavku trebao dati i Tomislav Karamarko. Jer problem je kada prvi potpredsjednik Vlade mora pitati Josipa Klemma hoće li Crnoja ostati ili ne i kad brani čovjeka riječima da će branitelji krenuti u rat ako ga smijeni. Nedorečeno je ostalo protiv koga bi to branitelji krenuli u rat ako bi krenuli. 

Karamarko je to demantirao?

– A što mu preostaje nego da na kraju demantira. 

Kako će Vlada funkcionirati s obzirom na Vijeće za suradnju?

– Mislim da će Vlada funkcionirati dok god bude plijena. 

Traje kadroviranje. Ima li Most uopće ljude za važne funkcije?

– Most nema nikoga. To je jedan medijski balon. Nije imao ljude ni za popuniti liste za Sabor. Infrastruktura im je nikakva, nemaju ljudske potencijale. Pa oni su Sandru Švaljek molili da bude premijerka. Hodaju po Hrvatskoj i traže imena. To je neozbiljno.

Ja sam išao s Ivanom Kovačićem i on je zapravo moje najveće razočaranje

Što mislite o ministrima Mosta?

– Osobno držim da nijedan ministar u ovoj vladi nije imenovan bez blagoslova Kaptola. Jedina imena koja mi se čine kompetentna u Vladi jesu ministra poljoprivrede Davora Romića i ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića. Oni su za sada dobar odabir. 

Most je htio MUP. Karamarko je postao prvi potpredsjednik Vlade za unutarnju sigurnost, a predsjednica i premijer kane postaviti i svog čovjeka na čelo SOA-e. Kako to komentirate?

– Ministra nisam nikad vidio i o čovjeku ne znam ništa. A što se tiče predsjednice, mogu reći da ne odlučuje ona kako će izgledati obavještajna križaljka u Hrvatskoj, već SAD. Hrvatska je i službeno postala američka kolonija. Kao što su nam Amerikanci postavili predsjednicu, sada će nam postaviti i šefa obavještajne službe. 

Kako gledate na sve veće ideološke podjele u društvu? U tjedan dana imali smo dva potpuno različita prosvjeda.

– To je samo priprema nacije za krizu koja će uslijediti. Po svim geostrateškim procjenama, Balkan je novo žarište. Američki utjecaj ojačao je, prvo preko predsjednice, a sada će i preko Vlade. Vidite da nam Amerikanci daruju svoje rashodovano oružje. Na drugoj strani Rusi darivaju Srbiju. Idući je korak da pokušaju testirati mišiće ponovnim zaoštravanjem. A prosvjedi su samo priprema nacije na ono što nam se sprema. Umjesto da razgovaramo o tome kako raste BDP po glavi stanovnika, razgovaramo o ustašama i partizanima. To je žalosno. 

Što danas mislite o Boži Petrovu?

– Isto što sam mislio i kada sam ga upoznao. Jedina je razlika što sam tada držao da je čovjek HDZ-a, a sada sam siguran da je čovjek Kaptola. To nije tajna. Znamo da je HDZ političko krilo Crkve i trebalo ga je ojačati. Pa kako bi se jedan obični politički anonimus u godinu dana ovako izbacio na političku scenu. Tko to može? Samo Crkva.

Zašto ste onda išli s njim na izbore?

– Nisam ja išao s njim. Ja sam išao s Ivanom Kovačićem i on je zapravo moje najveće razočaranje.

>> Stipe Petrina o mandataru Oreškoviću: Što je on? Ništa

>> 'Crkva od Mosta traži da se distancira od HDZ-a. O Hrvatskoj se odlučuje negdje drugdje'

Komentara 183

NE
Neonacionalist
20:12 02.02.2016.

Izgleda mi da su mediji već pronašli svog omiljenog političkog klauna Petrinu baš po mjeri sramotne razine večine hrv.medija čijih ćemo se umotvorina ili možda najbolje rečeno mentalnih proljeva nagledati i naslušati tokom ovog mandata odnosno naredne četri godine .

KA
karlodrago
20:19 02.02.2016.

Nisam mostovac ali moram ti reći .-Petrina ispao si ona ženska stvar i pobjegao od bilo kakve odgovornosti a sada znaš sr-ti i pljuvati po odgovornim ljudima. pravo si g...no.

SO
Somelier
20:13 02.02.2016.

Koje jadno novinarstvo i koji jad od saborskoga zastupnika. Kako možete gutati gluposti o postavljanju predsjednice od strane SAD-a.Največi stručnjak Petrina tvrdi da je Petrov projekat kaptola a tvrdim da je projekat UDBE. Evo da i ja budem pametan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije