Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PROMJENA

Nakon kiše stižu ljetne temperature, evo gdje će u Hrvatskoj biti najviše vruće

Vrućine
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/7
23.04.2019.
u 22:26

U nastavku tjedna na kopnu sunčanije i ponovno toplo, a u istočnoj Hrvatskoj i vrlo toplo s dnevnom temperaturom višom i od 25 °C. No bit će nestabilno - mjestimični pljuskovi s grmljavinom mogući su osobito u srijedu poslijepodne, te u drugom dijelu petka na zapadu unutrašnjosti

Nakon sunčanog Uskrsa danas je stiglo pogoršanje vremena, a u većini zemlje padala je kiša i puhao jak vjetar. Kiša je ponegdje bila blatna ili prljava jer je u njoj bilo pustinjskog pijeska.

No, već sutra očekuje se znatno toplije, no ipak nestabilno vrijeme. Temperatura će tijekom idućih dana porasti toliko da će, prema podacima DHMZ-a, u nekim mjestima biti čak 29 stupnjeva.

Foto: DHMZ

Toliko bi, na primjer, trebalo biti u Iloku u petak poslijepodne, dok će za vikend temperatura već pasti. Već sutra bi tamo trebalo biti 24 stupnja. U Osijeku će u petak biti 27 stupnjeva, a u Zagrebu 24... U Rijeci bi, na primjer, temperatura trebala doći maksimalno do 19 stupnjeva, a u Splitu 21.

Foto: DHMZ

– U nastavku tjedna na kopnu sunčanije i ponovno toplo, a u istočnoj Hrvatskoj i vrlo toplo s dnevnom temperaturom višom i od 25 °C. No bit će nestabilno - mjestimični pljuskovi s grmljavinom mogući su osobito u srijedu poslijepodne, te u drugom dijelu petka na zapadu unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Za vikend porast vjerojatnosti kiše i pada temperature te okretanja vjetra na sjeverozapadni – prognozirao je Tomislav Kozarić za HRT i dodao:

– Na Jadranu od srijede do petka također sunčanije i toplo, a u četvrtak i većinom sunčano i suho. Uz više oblaka ponekog pljuska i grmljavine će u srijedu i osobito petak biti uglavnom na sjevernom Jadranu. Za vikend, ponajprije u subotu, kiša je ponovno vjerojatnija. Jako jugo će postupno slabjeti i tijekom vikenda okrenuti na sjeverozapadnjak.

VIDEO Prosvjed učenika srednjih škola "Klimatske promjene traže naše promjene"

Komentara 4

PT
penzioner_toni
05:46 24.04.2019.

Aaahahaha. Kakav je to jezik? "Najviše vruće?" Korektno je: Gdje će biti najtoplije.

GR
gragakarlovac
23:48 23.04.2019.

skoro 5 mjesec pa vec je i vrijeme. Ionako nema nikakve industrije pa jos ako ljeto kasni, onda dolazi glad

ME
Mesko
06:06 24.04.2019.

Jeli ova na slici Vjekoslava Hulić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije