Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMITE KIŠOBRANE

Očekuje se olujno nevrijeme: Izdana brojna upozorenja, moguće poplave zbog obilne kiše

Munje nad Kvarnerom
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
27.09.2020.
u 16:58

Svježije vrijeme moglo se već osjetiti jutros. Naime, u Zagrebu je tako u 8 sati ujutro bilo 8 stupnjeva Celzijevih, dok je na Zavižanu samo 1 stupanj. Dubrovčani pak su se probudili na 16 stupnjeva.

Jučer su u dijelovima Hrvatske zabilježene brojne vremenske nepogode. U gorju je pao snijeg, a građane su iznenadile obilne kiše, ali i tuča. Naime, jučerašnje nevrijeme nije gotovo pa tako i za večeras stižu meteorološka upozorenja.

- Oborina će biti u obilnim količinama, lokalno uz mogućnost bujičnih poplava, navodi IstraMet te dodaje kako će početkom tjedna doći do proljepšanja vremena, ali krajem tjedna slijedi novo pogoršanje. 

Crometeo je na Facebooku javio kako je u Biogradu na moru pala tuča.

Također, temperature su značajno pale, a danas se očekuje obilna kiša.

Pogledajte prognozu Zorana Vakule: 

Nastavlja se razdoblje promjenjivog vremena, ali u prvom dijelu novoga tjedna uz ipak puno manje kiše nego prošlih dana, te uz slabiji vjetar i ponovni porast temperature.

No, do ponedjeljka ujutro, ponegdje i prijepodne, a u južnijim krajevima i sve do navečer, bit će često obilnih pljuskova, gdjegod praćenih i grmljavinom. U višem gorju ponovno može pasti i malo snijega. Na Jadranu će nevolje stvarati i jak i olujan vjetar koji će mijenjati smjer - od juga preko jugozapadnjaka većinom do sjeverozapadnjaka, uz obalu sjevernog Jadrana i bure. Pritom će more biti valovito i jače valovito, moguće i uzburkano!

U drugom dijelu tjedna sve je veća vjerojatnost južine i opet češće kiše, na Jadranu i područjima uz njega i obilnije, ali i iznadprosječno visoke temperature, posebice u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, gdje bi moglo biti toplo kao rijetko kada početkom listopada.

 "U noći na ponedjeljak u istočnoj Hrvatskoj mjestimice malo kiše, a danju sunčana razdoblja. Uz promjenljivu naoblaku poslijepodne je moguć poneki pljusak s grmljavinom, većinom u Posavini i zapadnom Srijemu. Slab i umjeren jugoistočni vjetar će okrenuti na jugozapadni te će biti toplije nego u nedjelju.

U središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno, do jutra još povremeno s kišom, a lokalni je pljusak moguć i u drugom dijelu dana. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak.  Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 12 °C, a najviša dnevna između 16 i 19 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu ujutro toplije nego u nedjelju zbog vjetra i oblaka koji će se kroz dan postupno raskidati. Osobito do sredine dana će povremeno biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijh. U noći na sjevernom Jadranu jaka do olujna bura u okretanju na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, uz valovito i jače valovito more. Danju vjetar u postupnom slabljenju, a more u smirivanju, navodi HRT

I u Dalmaciji će u ponedjeljak jak jugozapadnjak postupno slabjeti, te ponegdje okrenuti na jugo, uz smanjenje valovitosti mora. Pritom će biti i sunčanih razdoblja, ali još i povremene kiše pa i pljuskova s grmljavinom, pogotovo u noći, te ponovno poslijepodne. Najviša temperatura oko 20 °C.

Na jugu Hrvatske će kiše, pa i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom biti najčešće, iako će povremeno vjerojatno biti i malo sunčanih sati. Do jutra će vjetar malo oslabjeti, a danju većinom puhati umjeren i jak jugozapadnjak, poslijepodne i jugo. Temperatura uglavnom između 16 i 21 °C."

"U utorak na kopnu povremeno oblaci iz kojih gdjegod može biti kratkotrajne kiše, pa i u obliku pljuska, ponajprije na istoku. Zatim će biti sunčanije. Ujutro svježe i mjestimice magla, najvjerojatnija u srijedu. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a u četvrtak će ponovno zapuhati jugozapadnjak, uz porast dnevne temperature.

Na Jadranu u utorak postupno razvedravanje, a u prvom dijelu dana na jugu još ponegdje pljuskovi. Potom većinom sunčano, a na sjevernom dijelu u četvrtak porast naoblake uz mjestimice moguću kišu. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, u četvrtak u okretanju na jugo. Temperatura ujutro malo niža nego u ponedjeljak, a dnevna malo viša.

Ključne riječi

Komentara 5

NE
nečešrazbojniče
18:09 27.09.2020.

Nadam se da su dežurne službe odvodnje i kanalizacije a naročito ureda za hitne intervencije upozorene.

Avatar Golum
Golum
20:15 27.09.2020.

Kalinicu pripremi beretku i mali tenkić kao Gruber!

BA
Barbasmora
17:26 27.09.2020.

Sigurno su krive komunjare! Pošteni domoljubi molimo Boga najmanje dva puta dnevno!! Danas cu molit dragog Boga da nama pokloni lipo vrime!! Ajmo svi skupa!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije