Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO ZAHLAĐENJE

Izdana nova upozorenja: Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku, u gorju pao snijeg i tuča

Izdana nova upozorenja zbog snažnog nevremena
Foto: Facebook
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.09.2020.
u 15:54

U okolici Umaga i Pazina oko ponoći bilo je obilnije tuče, a od ponoći najviše kiše palo je oko Učke (Falalelići 39 mm), na Labinštini (Jurazini 30 mm), Pazinu (23 mm) te u Bujama (21 mm).

Velika promjena vremena zahvatila je u noći s petka na subotu Istru koja je uz hladnu frontu donijela naglo zahladnjenje i mjestimice jači razvoj oblaka s tučom, izvijestili su u subotu iz istarskog meteo portala Istramet i dodali da je u višim dijelovima Gorskog kotara pao i snijeg.

U okolici Umaga i Pazina oko ponoći bilo je obilnije tuče, a od ponoći najviše kiše palo je oko Učke (Falalelići 39 mm), na Labinštini (Jurazini 30 mm), Pazinu (23 mm) te u Bujama (21 mm).

S jačim zahladnjenjem kiša je u gorju postupno prešla u snijeg koji trenutno pada u višim dijelovima Gorskog kotara, a osjećaju pravog jesenskog vremena doprinosi i vjetar. Istra se probudila na pravim jesensko-zimskim temperaturama pa je tako u Pazinu i Labinu izmjereno osam stupnjeva, Poreč je bio na devet, dok je u Puli i Umagu izmjereno 12 stupnjeva uz jaku buru. U nastavku dana očekuje se promjenjivo vrijeme uz buru. 

Prema podacima istarske policije, jaka bura i kiša nisu uzrokovale većih problema u prometu tijekom noći, a zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Snimke lošeg vremena na društvenim mrežama objavio je i NP Sjeverni Velebit

" Poštovani posjetitelji, ukoliko planirate posjetiti Nacionalni park, obratite pažnju na trenutne vremenske prilike i vremensku prognozu za naredno razdoblje" - izvijestio je NP Sjeverni Velebit.

Budući da su za vikend najavljene nepovoljne vremenske prilike, kiša i grmljavinski pljuskovi, kolnici u Istri bit će mokri i skliski, a u takvim uvjetima povećava se i rizik nastanka prometne nesreće. Policija je stoga pozvala vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Naime, upravo je nepropisna ili neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika najtežih prometnih nesreća pa će tako istarska policija u nedjelju od 15 do 20 sati, na području cijele Policijske uprave istarske provoditi pojačani nadzor kontrole brzine kretanja vozila.

U okolici Umaga i Pazina oko ponoći bilo je obilnije tuče koja je često padala u kombinaciji s obilnom kišom. Od ponoći najviše kiše palo je oko Učke (Falalelići 39 mm), na Labinštini (Jurazini 30 mm), Pazinu (23 mm) te u Bujama (21 mm), javlja Istramet.

S jačim zahladnjenjem kiša je u gorju postupno prešla u snijeg koji trenutno pada u višim dijelovima Gorskog kotara.

Nakon nevremena - neprepoznatljive primoštenske plaže! Jutros je šire područje Primoštena zahvatilo snažno nevrijeme, a na moru je nastala i pijavica. Jak vjetar i visoki valovi nanijeli su šljunak s plaže na cestu, a duž obale porušeni su ili odneseni u more deseci suncobrana. Osim toga nije zabilježena veća šteta, navodi HRT
 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
22:19 26.09.2020.

Ni bog nas ne voli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije