Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu ugrožena prava

Stier: Europski parlament neće mijenjati hrvatski Ustav oko braka

Davor Ivo Stier
Foto: Zoran Krešić
1/2
04.02.2014.
u 17:22

Tijekom rasprave u Parlamentu, zastupnik Europskih liberala Inaki Irazabalbeitia je ustvrdio da su Hrvatska i Portugal poništile prava homoseksualnih osoba svojim ustavnim definicijama braka

Europski parlament usvojio je izvješće austrijske zastupnice Ulrike Lunacek ''Homofobija i diskriminacija na temelju spolne orijentacije i rodnog identiteta“ kojim se traže veća prava LGBT populacije nedugo nakon što je većina hrvatskih građana na referendum zajednicu braka ograničila na muškarca i ženu te je definirala ustavnom obvezom.

Tijekom rasprave u Parlamentu, zastupnik Europskih liberala Inaki Irazabalbeitia je ustvrdio da su Hrvatska i Portugal poništile prava homoseksualnih osoba svojim ustavnim definicijama braka. Na to je reagirao zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier poručujući da EP neće mijenjati Ustav RH.

- Nećete preko Europskog parlamenta promijeniti ustavnu definiciju braka u Hrvatskoj, koja nije ugrozila ničija prava - zaključio je Stier. Pojasnio je da se ne smije tolerirati homofobija, ali je odbacio navode španjolskog zastupnika.

Hrvatski zastupnici iz SDP-a i Laburisti su glasovali za izvješće zastupnice Lunacek.

>>Stier: EU fondovi nisu čarobni štapić koji će riješiti naše probleme

Komentara 6

VE
Vercingetorix
22:52 04.02.2014.

Stier - hrvatski vitez!

KA
kafka
09:32 05.02.2014.

Stier mora u EU parlament! Neki u EU su 'ponoreli' (hrv. prolupali). Ma koja su to prava homoseksualnih osoba poništena? Blebetaju, lupetaju, siluju razum i logiku! Dosta tome! Recimo stop nasilju! Eto zašto hoće maknuti Stiera i još neke iz EU.

KA
kafka
09:38 05.02.2014.

Možda bi netko mogao reći da su ugrožena i prava muškaraca jer ih nitko ne želi primiti na odjel ginekologije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije