Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europarlamentarac u Bjelovaru

Stier: EU fondovi nisu čarobni štapić koji će riješiti naše probleme

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/2
30.01.2014.
u 19:24

Trenutačno je najveći fokus na EU fondove, a to baš i nije dobro, drži Davor Ivo Stier.

– Europa polako izlazi iz krize, a mi smo još uvijek duboko u krizi. Da bismo iz nje izišli, moramo što prije podići pogled i gledati koji su to novi horizonti te kako učiniti naše gospodarstvo konkurentnim da bismo postali uspješna zemlja u Europi – kazao je Davor Ivo Stier, HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu govoreći večeras na tribini u Bjelovaru o temi "Hrvatska i Europa nakon krize".

Osvrćući se na učinak aktualne vlade, Stier je kazao da je prošlo već dvije godine mandata, a još uvijek nisu pokrenute gospodarske reforme. Umjesto da se uhvati u koštac s problemima i bavi se onim za što je i dobila mandat od građana, a to su upravo gospodarske reforme, povratak proizvodnje i otvaranja radnih mjesta, Vlada se, kazao je, u ove dvije godine bavila ukidanjem saborskog pokroviteljstva nad Bleiburgom i sličnim temama.

Dotičući se i činjenice da hrvatski građani još uvijek ne osjećaju benefite od članstva u EU, Stier je kazao da je trenutačno najveći fokus na EU fondove, a to baš i nije dobro. – Mislim da je loše fokusirati se samo na fondove jer ti fondovi su bitni i dobri su kao potpora, ali ipak nisu čarobni štapić koji će riješiti naše probleme – kazao je dodajući da je ulaskom Hrvatske u EU propuštena prilika za jedan novi val optimizma koji su druge zemlje, kada su ulazile u Uniju, puno bolje iskoristile. Prije gostovanja na tribini u Bjelovaru Stier je obilazeći bjelovarsku županiju posjetio gradove Grubišno Polje i Garešnicu, a potom se sastao još i sa županom Damirom Bajsom te s bjelovarskim biskupom mons. Vjekoslavom Huzjakom.

>> Je li Stier nastradao jer je pitanjem u EP-u potpuno ogolio Ružu Tomašić?

Komentara 2

DU
Deleted user
22:18 31.01.2014.

Pa kako sad to? Preko 10 godina nam samo pričaju o tim EU fondovima...

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
16:34 01.02.2014.

EU fondovi su najbolja prilika za mala i srednja poduzeća koja bi mogla u kratkom roku otvoriti tisuće novih radnih mjesta ali visoki skriveni nameti i porezi uništavaju bilo kakvu konkurentnost tako da sva ulaganja idu samo za prometnu infrastrukturu i energetske projekte. Slovenija koja je manja od nas iskoristila je 48% i puno uložila u turizam. Rumunjska i Bugarska nisu uspjele ništa iskoristiti za razliku od ostalih članica a tu smo i mi negdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije