Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENE SU

Šteta od gotovo dva milijuna eura: Bankarice nagovarale klijente na štednju, a banka o tome imala pojma

Zagreb: Od sutra dostupne veće novčanice eura
Patrik Macek/PIXSELL
11.06.2024.
u 14:11

Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske - stoji u policijskom priopćenju.

Međimurska policija dovršila je istraživanje nad dvije žene koje sumnjiče za zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. One su kao djelatnice banke klijentima nudile ugovore o oročenim štednjama uz kamatu iako banka nije imala tu štednju u ponudi. One su taj novac koristile za razne malverzacije i tako stekle protupravnu imovinsku korist.

- Osumnjičene su u svojstvu djelatnica banke u Čakovcu, u razdoblju od listopada do prosinca 2023. godine, klijentima banke nudile te potom sklapale ugovore o oročenim štednjama uz mjesečnu kamatu od 1 %, s rokom oročenja od šest mjeseci. Spomenute štednje uz kamatu od 1 %, kao proizvodi banke nisu se nalazile u službenoj ponudi. Ujedno, osumnjičene su prilikom preuzimanja novca predavale klijentima lažne ugovore o štednji, čime su kod njih stvorile lažni dojam o legalnosti takvog bankarskog poslovanja. Nakon sklapanja ugovora takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke. Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te su time stekle protupravnu imovinsku korist. Opisanim zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju prouzročile znatnu štetu trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu u iznosu od najmanje 1 800 000 eura.

Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske - stoji u policijskom priopćenju.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
16:43 11.06.2024.

joj sto je vise kleveta i lazi ....

MO
modovisisajteMaraschino
20:21 11.06.2024.

Skoro 2 milijuna eura???? Tu priču prodajte drugome da si radi o štednji. Nisu one ništa nagovarale već su klijenti prali novac, a one si "malo posudile" pa sad mora neka priča u javnost da porezna ne bi imala posla...

Avatar Stradun
Stradun
14:33 11.06.2024.

"Bankarice nagovarale klijente na štednju, a banka o tome imala pojma"......Banka nije imala pojma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije