Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

Stella je spašena od života na lancu, izgladnjela, puna buha i rana

Foto: Privatni album
1/6
09.03.2021.
u 22:10

Slučajan pogled u dvorište u kojem je živjela vratio je Stellu u život. Veterinar je utvrdio da je anemična, ima samo 13,5 kilograma i slomljen joj je prst na nozi

Prije pet godina dobila je ime Stella, cijepljena je i čipirana. I to je bio prvi i posljednji put da je vidjela veterinara. Njezin vlasnik doveo ju je u dvorištu obiteljske kuće u Pakracu. Vezao ju je lancem u drvarnici, da slučajno negdje ne pobjegne. Iako mu, po svemu sudeći, uopće nije bila važna.

Živjela je tako godinama, skrivena od pogleda prolaznika. Možda je već i odustala, gasila se nada da će joj netko pomoći, ali pokušala je još jednom. Izišla je iz svog skrovišta i podigla pogled, tiho, bez glasa. I u tom trenu prošle su njih dvije, majka i kći, prizor koji su ugledale ostavio ih je bez riječi. Pogledale su u Stelline oči, nisu znale što da rade. Znale su samo da je ne mogu ostaviti, ne bi još dugo izdržala. Potražile su pomoć i na Facebooku. Ako je i odvedu iz dvorišta, nisu znale što će dalje.

– Njih dvije spasile su Stelli život. Odmah su razgovarale i s vlasnikom, pristao je da je uzmu. Istu večer spavala je na toplom, a onda je došla k nama – kaže nam Gloria Malin iz Udruge S-Pas. Kad je stigla, vidjelo se da volju za životom ipak nije izgubila. No, fizičke posljedice života bez hrane i brige za njezino zdravlje bile su više nego vidljive. Na Stelli su se mogla prebrojati sva rebra, bila je puna buha, uši i rep krvarili su od ugriza, a imala je i unutarnjih parazita.

Iako se Gloria Malin već spremala na odlazak u Pakrac, kako bi vlasnik potpisao izjavu o odricanju, od veterinara kojem je Stellu dovela na pregled doznala je da ju je vlasnik već sam odjavio. Izbrisao je svaki trag da je ikad bila njegova.

– Stella je anemična, povećani su joj i jetreni enzimi, kažu da je to posljedica gladi. Ima samo 13,5 kilograma, a trebala bi imati barem 20. I slomljen joj je prst na nozi – kaže G. Malin. Kad je hrane, moraju dobro paziti jer jako halapljivo jede. Nije ni čudno, dugo je gladovala. Udruzi možete pomoći u pokrivanju veterinarskih troškova za Stellu, novac možete uplatiti na račun HR3423600001102613308, ili pak možete sami kupiti hranu. Što joj sve treba saznat ćete i na Facebook stranici udruge. A Glorija Malin dodaje da će protiv vlasnika sigurno podnijeti prijavu DORH-u, jer zlostavljanje životinja kazneno je djelo i mora odgovarati.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
Oblivion
08:49 10.03.2021.

Kad bi se ljudi tako brinuli za zlostavljanu djecu, gdje bi nam bio kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije