Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKI PREDSJEDNIK

'Nisam sretan sa stanjem između Moskve i Berlina'

Vladimir Putin u Sočiju
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.10.2017.
u 17:38

"Uvjeren sam da se moramo oduprijeti otuđenju koje je posljednjih godina naraslo između naše dvije zemlje i nastaviti dijalog i dugoročne pokušaje obje strane da pronađemo rješenje krize"

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier rekao je u srijedu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da nije sretan sa stanjem odnosa između Moskve i Berlina i da obje strane trebaju raditi na tome da ih poboljšaju.

Do prvog posjeta Rusiji jednog njemačkog predsjednika od 2010. došlo je u vrijeme zategnutih odnosa zbog ruske aneksije Krima i djelovanja proruskih separatista na istoku Ukrajine, kao i njemačkih optužbi za rusko miješanje u njezinu politiku što Moskva niječe. "Ključno je da iskoristimo ovu prigodu za nas kao predsjednike i nastavimo razgovarati o tome kako pokušati poboljšati naše bilateralne odnose s kojima trenutno ne možemo biti zadovoljni", rekao je Steinmeier Putinu na početku razgovora.

Vladimir Putin u Sočiju
1/6

"Uvjeren sam da se moramo oduprijeti otuđenju koje je posljednjih godina naraslo između naše dvije zemlje i nastaviti dijalog i dugoročne pokušaje obje strane da pronađemo rješenje krize". Steinmeier, socijaldemokrat koji je prije bio ministar vanjskih poslova, dugo poziva na povećan angažman s Moskvom.

Njegova stranka SPD koja ide u oporbu nakon što je četiri godine vladala u koaliciji s konzervativcima Angele Merkel želi postupno ublažavanje sankcija EU-a nametnutih Moskvi zbog njezine uloge u Ukrajini.

Komentara 10

MA
Marvin
20:13 25.10.2017.

Ljuti na Berlin, ne dolazi lova vise iz Berlina , kao placanje neke sigurnosti , da nebi zapadni Berlin napao istocni Berlin , na kraju je svojevoljno istocni dio pripojio se zapadnom , a time je nestao lijepi dio love sa zapada.

Avatar Oneill
Oneill
18:53 25.10.2017.

A stobi njemci nema Drzave da je ne pljuju i dovode i EU u probleme a sada im je doslo na pamet da im fali puno u kasi pa trckaju kao lieje da bi se mozda pomirili.Pitam se stoje sasa ovom Njemackom Losa politika varaju lazu pa nije to politika bivse njemacke mislim 60,70,80 godina.A sto me najvise smeta sve u ime EU tako da onda i mi moramo posljednice trpiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije