Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amiotrofična lateralna skleroza

Štefanija se bori s teškom i agresivnom bolešću i treba vašu pomoć

Štefanija Hajster
Foto: VL
20.06.2014.
u 13:55

Troškovi liječenja u bolnici u Pekingu i puta u Kinu iznose oko 30.000 eura

Štefanija Hajster iz Krapine se već šest mjeseci bori s teškom i vrlo agresivnom bolešću - Amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS).

Štefanija (57) je još u prosincu mogla samostalno hodati, a sad više ne može stajati na nogama i ruke može koristiti ograničeno dok je napredak bolesti vidljiv iz tjedna u tjedan.

ALS pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. U početku osobe mogu primijetiti slabost u mišićima, trzanje ili grčenje, a potom bolest progresivno onesposobljava hod, govor, gutanje i na kraju disanje.

Mnogi provedu posljednje dane života u potpunosti paralizirani, dok im mozak i dalje funkcionira. Većina umire unutar 3 do 5 godina od postavljene dijagnoze.

Štefanija je prve znakove bolesti primijetila u rujnu 2013. godine, kada je osjetila stezanje mišića u nozi i mislila da se radi o istegnutom mišiću. U prosincu iste godine saznala je da boluje od ove opake bolesti za koju 'nema lijeka', kako su joj rekli liječnici.

Štefanija, koja je majka dvije kćeri i ima dvoje unučadi, nije se mogla pomiriti s ovakvom dijagnozom te je odlučila pronaći način na koji može pobijediti ovu opaku bolest. Bolnica ReLife International Medical Center iz Pekinga uspješno liječi ovo oboljenje, a to može potvrditi već nekoliko pacijenata iz Hrvatske koji su bili na liječenju i vratili su se u Hrvatsku. Među njima je i Kristijan Horvat, osamnaestogodišnji mladić iz Zagreba, kojemu se već nakon nekoliko tretmana vratila snaga u mišićima.

Štefanija je vrlo hrabra i borbena osoba, puna snage, volje i želje za ozdravljenjem. Sada, kada postoji rješenje, postoji i nada, međutim vremena je vrlo malo i ukoliko želi pobijediti ovu bolest mora djelovati vrlo brzo – bolnica ju je spremna prihvatiti u najkraćem mogućem roku.

No, kao i uvijek kod ovakvih liječenja, problem je njegovo financiranje. Troškovi liječenja i puta u Kinu iznose oko 30.000 eura, a svi koji mogu i žele pomoći mogu to učiniti uplatom financijskih sredstava.

Broj žiro-računa otvorenog kod Zagrebačke banke d.d., na koje možete vršiti uplate novčane pomoći:

Osobni podaci: Štefanija Hajster,Žutnica 13, 49000 Krapina, Hrvatska

Žiro račun: IBAN: HR73 2360 0003 1163 8498 6

Devizni račun: IBAN: HR73 2360 0003 1163 8498 6

SWIFT adresa (BIC) Zagrebačka banka d.d. : ZABAHR2X

Komentara 2

DA
Dagobert
22:23 20.06.2014.

Sramota! Opet se stavlja jedna teska i neljeciva bolest na ovakav nacin u Novine. U Kini su Sarlatani! Nema niti jedan pacijent koji je profitirao.Kod ove bolesti je medizina terapeutski bezpomocna! Ne dajte novac Sarlatanima! Iza ovakvih sudbina skrivaju see i krininalne organizacije. Objavite znanstveno potvrdeno poboljsanje nakon godinu dana od Kine !! Da vecernji ovo dozvoljava!

OG
Oger
19:46 20.06.2014.

S obzirom na to da je VL objavljivao molbe za pomoc i pisao o ALS pacijentima koji isli u Peking, bilo bi fer da napise kako se danas osjecaju ti pacijenti. Donatori imaju pravo znati za sto su dali novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije