Naslovnica Vijesti Hrvatska

Štefanija se bori s teškom i agresivnom bolešću i treba vašu pomoć

Troškovi liječenja u bolnici u Pekingu i puta u Kinu iznose oko 30.000 eura
20. lipnja 2014. u 13:55 2 komentara 1063 prikaza
Štefanija Hajster
Foto: VL

Štefanija Hajster iz Krapine se već šest mjeseci bori s teškom i vrlo agresivnom bolešću - Amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS).

Štefanija (57) je još u prosincu mogla samostalno hodati, a sad više ne može stajati na nogama i ruke može koristiti ograničeno dok je napredak bolesti vidljiv iz tjedna u tjedan.

ALS pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. U početku osobe mogu primijetiti slabost u mišićima, trzanje ili grčenje, a potom bolest progresivno onesposobljava hod, govor, gutanje i na kraju disanje.

Mnogi provedu posljednje dane života u potpunosti paralizirani, dok im mozak i dalje funkcionira. Većina umire unutar 3 do 5 godina od postavljene dijagnoze.

Štefanija je prve znakove bolesti primijetila u rujnu 2013. godine, kada je osjetila stezanje mišića u nozi i mislila da se radi o istegnutom mišiću. U prosincu iste godine saznala je da boluje od ove opake bolesti za koju 'nema lijeka', kako su joj rekli liječnici.

Štefanija, koja je majka dvije kćeri i ima dvoje unučadi, nije se mogla pomiriti s ovakvom dijagnozom te je odlučila pronaći način na koji može pobijediti ovu opaku bolest. Bolnica ReLife International Medical Center iz Pekinga uspješno liječi ovo oboljenje, a to može potvrditi već nekoliko pacijenata iz Hrvatske koji su bili na liječenju i vratili su se u Hrvatsku. Među njima je i Kristijan Horvat, osamnaestogodišnji mladić iz Zagreba, kojemu se već nakon nekoliko tretmana vratila snaga u mišićima.

Štefanija je vrlo hrabra i borbena osoba, puna snage, volje i želje za ozdravljenjem. Sada, kada postoji rješenje, postoji i nada, međutim vremena je vrlo malo i ukoliko želi pobijediti ovu bolest mora djelovati vrlo brzo – bolnica ju je spremna prihvatiti u najkraćem mogućem roku.

No, kao i uvijek kod ovakvih liječenja, problem je njegovo financiranje. Troškovi liječenja i puta u Kinu iznose oko 30.000 eura, a svi koji mogu i žele pomoći mogu to učiniti uplatom financijskih sredstava.

Broj žiro-računa otvorenog kod Zagrebačke banke d.d., na koje možete vršiti uplate novčane pomoći:

Osobni podaci: Štefanija Hajster,Žutnica 13, 49000 Krapina, Hrvatska

Žiro račun: IBAN: HR73 2360 0003 1163 8498 6

Devizni račun: IBAN: HR73 2360 0003 1163 8498 6

SWIFT adresa (BIC) Zagrebačka banka d.d. : ZABAHR2X

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
  • Dagobert:

    Sramota! Opet se stavlja jedna teska i neljeciva bolest na ovakav nacin u Novine. U Kini su Sarlatani! Nema niti jedan pacijent koji je profitirao.Kod ove bolesti je medizina terapeutski bezpomocna! Ne dajte novac Sarlatanima! Iza ovakvih sudbina skrivaju se ... prikaži još!e i krininalne organizacije. Objavite znanstveno potvrdeno poboljsanje nakon godinu dana od Kine !! Da vecernji ovo dozvoljava!

  • Oger:

    S obzirom na to da je VL objavljivao molbe za pomoc i pisao o ALS pacijentima koji isli u Peking, bilo bi fer da napise kako se danas osjecaju ti pacijenti. Donatori imaju pravo znati za sto su dali novac.