Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trošilo se

Štedi se, ali lipicance ne prodaju, ”kresat” će se plaće i mobiteli

lipicanci
28.10.2010.
u 17:03

Konjima drugih pasmina u lipičkoj ergeli nije mjesto pa ćemo ih ponuditi i tako smanjiti troškove, kaže predsjednik Upravnog vijeća Mladen Pavić

Stežu remen u lipičkoj ergeli. Trošilo se, potvrdio je predsjednik novog Upravnog vijeća HCK - Državnih ergela Đakova i Lipika Mladen Pavić, neracionalno pa u jednom trenutku nije više bilo novca ni za plaće, ni za režije, a dugovanja ima i prema dobavljačima hrane.

Isplaćene zaostale plaće

Sada su radnicima plaće isplaćene, ali u radu HCK slijede ozbiljne promjene zbog čega će biti prodan i dio konja na ergeli.

– Neće biti prodani lipicanci vraćeni iz Srbije u Lipik. Ovo je ergela lipicanaca i konjima drugih pasmina tu nije mjesto pa ćemo ih prodati i tako smanjiti troškove – kazao je Pavić. Na lipičkoj ergeli trenutačno su četiri toplokrvnjaka, a njih još sedam su u najmu.

– S njima imamo ugovor do 2011., nakon čega će konji biti prodani s tim da će pravo prvokupa imati oni kod kojih se trenutačno nalaze – rekao Damir Jakšić, upravitelj lipičke ergele. M. Pavić najavio je, pak, kresanje i drugih troškova.

– Na ergeli Đakovo postoji samo jedan službeni mobitel, a od 27 djelatnika HCK njih čak 21 ima službeni mobitel. Tajnica u toj ustanovi radi za 6500 kuna mjesečno, a kod nas u ministarstvu tajnica dobije 4500. Bilo je i neracionalnog korištenja službenih automobila, pa ćemo o svemu tome raspravljati već na prvoj sjednici novoga Upravnog vijeća, a osobito prilikom sastavljanja proračuna HCK za sljedeću godinu – kazao je Mladen Pavić.

Uskoro i o ravnatelju

Upravno vijeće imenovano je prije mjesec i pol, ali se još nije sastalo. 

– Vlada je imenovala vijeće samo što rješenja nisu potpisana i podijeljena. No, to ne utječe na poslove u HCK ili lipičkoj ergeli koji se odvijaju normalno. Pripremamo također i akte nove ustanove koja objedinjuje obje ergele, no nije istina da se odustalo od Konjičke akademije. Prije toga treba obnoviti i druge objekte u krugu ergele i osmisliti cijeli taj prostor što se trenutačno također dogovara s jednom agencijom – rekao je privremeni ravnatelj HCK Pavo Sabolski. Upravno vijeće će na prvoj sjednici raspisati i natječaj za novog ravnatelja HCK, a raspravljat će i o statusu bivšeg čelnika Mate Čačića koji je trenutačno na bolovanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije