Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autohtono
Povratak na članak

Stećci su jedinstven fenomen Balkana

Postoje u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a uskoro će u baštinu UNESCO-a

Komentari 2

LI
Libela
22:56 24.07.2014.

Hrvatska nije dio Balkana, nego regije Alpe-Jadran, čiji je osnivač, i koja s Balkanom graniči. Termin je nedvosmisleno definirao njen tvorac, njemački geograf August Zeune 1808.godine, kao oznaku za "Europsku Tursku". Znamo da tada nijedan dio današnje Hrvatske nije bio dio Otomanskog carstva, kao ni Vojvodina, Erdelj, Boka Kotorska, Krf...

VL
Avatar sposaric
sposaric
10:03 25.07.2014.

Kad se već predaje UNESCOu taj "nominacijski dossier" /ha, ha, ha/, ipak bi trebalo znati da stariji hrvatski naziv nije "stećak" već "bilig"! Ne znam kada, kako i zašto je službeno prihvaćen naziv "stećak". Valjda su čitatelji zaslužili znati nešto više o tome.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.