Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhovine

Stečajni upravitelj kriv za sudbinu Tri D drvo

vrhovine
Dražen Prša
16.03.2010.
u 09:05

Predstavnica Fonda za ovakvo stanje u tvrtki Tri D drvo optužuje stečajnog upravitelja Matu Balenovića, za kojega tvrdi da ovršni postupak nije preuzeo punih 7 mjeseci.

OTOČAC - Na Općinskom sudu u Gospiću, stalnoj službi u Otočcu, održan je ovršni postupak na kojem se trebala prodati imovina tvrtke Tri D drvo iz Vrhovina.

- To se, na žalost, nije dogodilo jer se na ovršni postupak nitko nije javio. Do drugog ročišta proći će dva mjeseca, nakon čega je Fond za razvoj i zapošljavanje najavio da će tražiti presude. Tek tada bi imovina tvrtke pripala njima. To znači da nemamo ni teoretske šanse da u sljedećih šest mjeseci pokrenemo proizvodnju u Vrhovinama, a svi drugi vjerovnici, osim Fonda, uključujući i 100 radnika, ostat će bez svega u ovom postupku, tvrdi zamjenik načelnika Općine Vrhovine Miroslav Mašić.

Predstavnica Fonda za ovakvo stanje u tvrtki Tri D drvo optužuje stečajnog upravitelja Matu Balenovića, za kojega tvrdi da ovršni postupak nije preuzeo punih 7 mjeseci te je na taj način izgubljeno vrijeme, a samim tim i mogućnost da se sudbina tvrtke riješi prije recesije i krize.

Sindikat radnika trgovine idući tjedan organizira prosvjede i okupljanje radnika u Vrhovinama, koji neće završiti sve dok se ne nađe rješenje za stotinu radnika i njihove obitelji.

Ključne riječi

Komentara 1

AK
akil
21:25 16.03.2010.

Drvna industrija u Vrhovinama je promjenila više vlasnika,no nitko nije mislio na boljitak firme i njenih radnika,nego je svaki vlasnik odnio dio postrojenja,tako da sada imaju prazne hale a u takvim uvjetima neznam da će netko uspješno pokrenuti proizvodnju iako im trupci rastu stotinjak metara od pogona.Čudi me da se često bučna Milanka sada ne javlja da pomogne svom rodnom kraju. Ako je vjerovati praksi,ni prosvjedi neće otpetljati zamršeni čvor u Vrhovinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije