Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne stišava se AFERA SREBRNJAK

Stavljenić Rukavina odgovorila Nogalu: Mogu raditi jedino na gradnji kućice za pse

Ana Stavljenić Rukavina
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/4
13.12.2019.
u 21:28

Upravno vijeće bolnice Srebrnjak u četvrtak je elektroničkom sjednicom po hitnom postupku donijelo novi Statut

Afera vezana za smjenu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak doc. Bore Nogala ne stišava se. Iz bolnice se iznosi hrpa dokumenata, kako kažu zaposlenici, očito da bi se negdje drugdje analizirali.

Volonterski savjetuje

Gradski ured za nabavu trebao bi uskoro raspisati natječaj za tvrtku koja bi vodila projekt Dječjeg centra kompetencije u translacijskoj medicini (CCTM) težak 60 milijuna eura. Vodstvo bolnice s Gradom Zagrebom zbog toga se i našlo u sukobu jer je Gradski ured pokušao sniziti kriterije te nabave. Smijenjeni doc. Nogalo izrazio je u nekoliko navrata sumnju da interes za ovaj posao možda ima i predsjednica Upravnog vijeća DB-a Srebrnjak, prof. Ana Stavljenić Rukavina.

– Profesorica Stavljenić nedavno je otvorila tvrtku za konzultacije i savjetovanje, ali ja sam joj dao do znanja da će konzultanti, tvrtka ili osoba koja će voditi sam projekt morati imati referencije iza sebe. Naravno da se to prof. Stavljenić nije svidjelo – izjavio je doc. Nogalo u razgovoru za Novu TV.

Video - Boro Nogalo u suzama nakon smjene

 

Uvidom u Poslovna.hr vidljivo je da je prof. Stavljenić Rukavina 2019. doista osnovala Diagnosis centar, obrt za usluge, postavši time vlasnica obrta registriranog za obrazovanje i poučavanje, organizaciju sastanaka i poslovnih sajmova, savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem te ostale stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti.

– Riječ je o totalnoj insinuaciji. Svatko tko zna moju profesionalnu karijeru može se nasmijati na to. Ako išta mogu raditi vezano za gradnju, to je eventualno gradnja pseće kućice – odbacuje prof. Stavljenić Rukavina sumnje da bi njezin obrt mogao dobiti projekt CCTM-a.

Prethodno je 2005. osnovala na svojoj adresi istoimeni d. o. o. za savjetovanje u povezivanju pacijenata i liječnika, komuniciranje pacijenata s liječnikom putem telefonskog pozivnog centra te različita savjetovanja, organizaciju, zastupanje stranih tvrtki i trgovinu, no ta tvrtka više ne funkcionira, tvrdi prof. Stavljenić Rukavina.

Nekadašnju ministricu povezuje se i s Centrom za promicanje europskih standarda u zdravstvu EUSUZ. Na stranici tog centra piše da na području Zagreba vode projekt Zaželi koji se s devet milijuna kuna financira iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektu koji teže zapošljive žene angažira na poslovima gerontodomaćica koje skrbe o starijim osobama koje žive same.

– U Centru pomažem savjetodavno na projektu gerontodomaćica, kao što savjetujem u četiri-pet udruga volonterski – kazala nam je prof. Stavljenić Rukavina i pozvala na sjednicu Odbora za zdravstvo Gradske skupštine u utorak, gdje će se, kaže, šire čuti o aktualnim događanjima vezanim za aferu Srebrnjak.

‘Ne’ zapošljavanju doktora

Inače, Upravno vijeće bolnice Srebrnjak u četvrtak je elektroničkom sjednicom po hitnom postupku donijelo Statut, koji su trebali imati otprije i čije nepostojanje dovodi u pitanje odluke UV-a pa tako i smjenu doc. Nogala.

– A koliko je Grad bolnici partner na projektu CCTM-a, govori i to da UV već dvije godine ne odobrava da primimo nijednog od 26 specijalizanata za koje smo dobili odobrenje ministra, a vezano za projekt CCTM – ističe prof. Davor Plavec, pomoćnik ravnatelja Srebrnjaka. 

Ključne riječi

Komentara 45

JP
juha_paradajzova
22:08 13.12.2019.

nije moguće da bi bandić nešto nepošteno ili nedaj bože lopovski...

Avatar tkozna
tkozna
21:55 13.12.2019.

Znate li kako se piše 60.000.000 € na Hrvatskom jeziku 444.600.000kn. Jeli vam sada jasnije što se događa u Dječjoj bolnici?

JU
Jura1603
21:49 13.12.2019.

Džeparoš je oko sebe stvarno okupio najveći šljam i sve funkcionira kako je i zamislio. Nitko da izađe na ulice i jednom kaže dosta!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije