Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
most

Stavljanje Uredbe o gospodarenju otpadom izvan snage jedino logično

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31.01.2020.
u 12:27

Vidimo kako se upravo Grad Zagreb okoristio tom uredbom formirajući jedinstvenu cijenu za sva kućanstva, koja je za mala kućanstva značila drastično poskupljenje, dodao je.

Saborski zastupnici Mosta Slaven Dobrović i Marko Sladoljev u petak su odluku Ustavnog suda o stavljanju izvan snage Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom ocijenili jedinim logičnim rješenjem jer nedozvoljeno zadire u nadležnost lokalne samouprave i drastično poskupljuje odvoz otpada.

"Stavljanje Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom izvan snage jedino je logično rješenje jer već smo upozoravali, kao i mnogi drugi, da je riječ o Uredbi koja nedozvoljeno zadire u nadležnosti lokalne samouprave i koja nastavlja projektirati kaotično stanje u sustavu gospodarenju otpadom", izjavio je Dobrović novinarima.

Vidimo kako se upravo Grad Zagreb okoristio tom uredbom formirajući jedinstvenu cijenu za sva kućanstva, koja je za mala kućanstva značila drastično poskupljenje, dodao je.

"Kada se čuje što premijer najavljuje i kojim entuzijazmom govori o Zelenom dogovoru i u kojem je to nesrazmjeru sa sektorskim politikama, onda definitivno možemo reći da se ova zemlja vodi u kaotično i apsurdno stanje“, poručio je Dobrović.

Posebno se referirao na odluku o financiranju Centra za gospodarenje otpadom Lučino Razdolje u iznosu od 408 milijuna kuna, koji se ni po čemu se ne uklapa u zelenu politiku koju premijer "pompozno najavljuje urbi et orbi".

Sladoljev je istaknuo da je građanima dosta plaćanja  loše politike ove vlasti i gradonačelnika Zagreba.

"Dok građani imaju više račune, kupuju se stanovi za gotovinu, a porijeklo imovine se ne može dokazati. Zato će se Most pridružiti sutrašnjem prosvjedu protiv gradonačelnika Milana Bandića, aktivno ćemo sudjelovati i pozivamo sve članove i simpatizere Mosta i drugih političkih opcija da nam se pridruže", rekao je Sladoljev.

Pozvao je DORH da ispita Bandićevu kupnju stana gotovinom od osobe koju se veže uz brojne afere. "S jedne strane, građani plaćaju skuplje račune, a političari se bogate. Ako ovo nije za DORH, onda ne znam što je", zaključio je.

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
14:06 31.01.2020.

Hm, a nitko ne spominje onu suludu babu iz Resnika, što je sve odradila, da bi ovi pizdeki mogli docirati. Dobrović je ok, ali dok je bio ministar, podvio je rep da bi ostao u Saboru, iako je morao više od onog što je pružio na tom mjestu. Lijepo je to sad, Škoro pokret, otpad, buđenje MOSTa, ali nekak mi se baš ne sviđa kićenje tuđim perjem i uzimanjem zasluga jednoj kvalitetnoj i radišnoj osobi, koja troši svoje slobodno vrijeme i benzin i postiže veće rezultate, - nego cijele političke stranke i ova djeca iz Zelenjave, kojima je u svom slavlju rođendana i pada Bandića, došla na um genijalna ideja da za jednog od izvođača na protestnom skupu u subotu, zovu izvođače koji se zovu "Trobecove krušne peći". Je da šmrklježi, koji to više nisu, sviraju relativno podnošljivo, ali Trobec je bio ubojica koji je žene koje je ubio, spaljivao u krušnoj peći. Ak je aluzija na Spalionicu, onda ok, ali mislim da je stvarno neprimjereno da band takvog naziva daje potporu jednoj zelenoj inicijativi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije