Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
japanski ministar:

'Starije ljude treba pustiti da umru brže'

Taro Aso (1)
REUTERS/Pixsell
22.01.2013.
u 20:16

– Ne daj bože da si prisiljen živjeti ako želiš umrijeti. Ja bih se budio osjećajući se sve lošije kada bih znao da za sve plaća vlada – kazao je

Japanski ministar financija Taro Aso šokirao je javnost rekavši u ponedjeljak da starije ljude treba pustiti da ''umru brže'' kako bi smanjili teret državi koja plaća njihovu medicinsku njegu, donosi The Guardian.

– Ne daj bože da si prisiljen živjeti ako želiš umrijeti. Ja bih se budio osjećajući se sve lošije kada bih znao da za sve plaća vlada – kazao je na sastanku nacionalnog vijeća o reformama socijalnog osiguranja.

– Problem neće biti riješen ako im ne dopustite da umru brže – rekao je Aso dodavši da će on odbiti takvu njegu.

Od 128 milijuna stanovnika Japana, gotovo četvrtina ih ima više od 60 godina, a predviđanja govore da će se brojka povećati za 40 posto sljedećih 50 godina. Država izdvaja znatnu količinu novca za njegu starijih ljudi, a briga za njih već je veliki izazov za japanske socijalne službe.

Aso se zbog svojih izjava poslije ispričao rekavši da su bile neprimjerene te da je samo govorio o svojim osobnim preferencijama.

>> Zapošljavanjem starijih ne uzima se posao mlađima

Komentara 10

DE
dejure
23:46 22.01.2013.

Tribalo bi baš za ovakve ministre gadove, državne pljačkaše, uvesti eutanaziju - njima lakše, a nama još te više

OB
-obrisani-
21:08 22.01.2013.

Svasta ima u svijetu... . Zelim mu da dozivi visoku starost...

AN
ankicascreiber
22:03 22.01.2013.

da to je stara fora. Vlada opljacka ljude tjekom zivota, uzimajuci od njih za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Koja bi budala ikada dobrovoljno dala politicarima 20% svoje zarade da joj to politicari vrate za 20 ili 40 godina. Ja bihih zeljela sama planirati, organizirati i stedjeti za svoju mirovinu i za sovje zdravstveno, i isto tako bi zeljela da politicari to rade za sebe. Sve vezano za drzvnu mirovinu je totalni odvratnjak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije