Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bešćutno

Starici uzela 5000 kuna životne ušteđevine

'unutrasnja..........zagreb.......21.04.2005  ilustracija za novac , hr kune i kreditne kartice  foto: IGOR KRALJ'
Igor Kralj/PIXSELL
22.12.2011.
u 16:36

Mlada je žena baki rekla da je dobila 20.000 kuna zaostataka mirovine, ali na njih mora platiti porez. Uzela je novac i otišla

Bezočna prevarantica uzela je 5000 kuna od 88-godišnje Osječanke. Bešćutna joj je žena pokucala na vrata, predstavila se kao djelatnica HZMO-a i “razveselila” je viješću da će dobiti više od 20.000 kuna zaostataka mirovine. No na to treba platiti, uvjerila ju je, 5000 kuna poreza.

Nesretna joj je starica najprije rekla da nema kod sebe toliko novca i pitala zašto to ne uzmu od iznosa koji treba dobiti. No gošća je bila uporna. Razradila je svaki detalj priče pa joj je “objasnila” kako će, bude li kasnije plaćala na šalteru, morati izdvojiti 600 kuna više. Baka je na koncu pristala i dala joj novac. Mlada, ozbiljna žena s fasciklom pod rukom stavila je novac u džep i otišla.

Zbilo se to u srijedu oko 12.30 sati, a umirovljenica je tako pred sam Božić ostala bez ušteđevine koju je skupljala godinama. Inače živi sama pa je lažnoj djelatnici HZMO-a to bila olakotna okolnost s kojom je vjerojatno bila upoznata.

– Prevarantica je u dobi od oko 30 godina, srednje tjelesne građe, crne kose do ramena i visine približno 165 centimetara. Slijedi joj kaznena prijava zbog prijevare – priopćio je glasnogovornik PU osječko-baranjske Marko Ćaleta.

Policija poziva građane, osobito starije, na oprez.

– Takve institucije inače ne šalju svoje djelatnike na vrata, nego dostave obavijest ili zovu da se dođe na njihovu adresu. Treba, stoga, provjeriti osobe koje dođu na vrata i predstave se kao, primjerice, zaposlenici HZMO-a ili HZZO-a – ističe Ćaleta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije