Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamućenje

Stanovnici Splita, Dubrovnika i Cetinske krajine pozvani na oprez: 'Voda nije za piće'

Voda/Ilustracija
Foto: Getty
26.11.2018.
u 11:32

Stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju

Kiše već danima padaju na splitskom području dovele su do zamućenja izvora rijeke Jadro.

Kako javlja Dalmacija danas, na snazi je preporuka prokuhavanja vode za šire splitsko područje

O rezultatima Laboratorija za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split, obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju. Isto tako, Vodovod i odvodnja Cetinske krajine objavili su preporuku prokuhavanja vode za područje Sinja, Trilja, Otoka, Dicma i dio Hrvaca.

Galerija - Obilna kiša stvara probleme u Splitu, poplavljene su ceste

Voda/Ilustracija Voda/Ilustracija
1/8

I na samom jugu stanovnici moraju prokuhavati vodu za piće. Građani Dubrovnika i Rijeke dubrovačke, zbog zamućenja na izvorištima Ombla i Palata, dobili su preporuku kako voda nije za piće. Kontrola i dezinfekcija provode se redovito, a o svim promjenama Vodovod će pravodobno obavijestiti javnost, poručili su iz dubrovačkog vodovoda. 

>> Pogledajte kako obilna kiša stvara probleme u Splitu




 
Ključne riječi

Komentara 3

AN
ante555
12:54 26.11.2018.

Split koristi vodu na isti način kako je to bilo u rimsko doba. Doslovno iz tog vodovoda. I od tada nisu uspjeli poboljsati kvalitetu vode. Glavno da se uhljebe nakrcalo u gradske tvrtke i da cjjena vode raste a raja nek prokuhava vodu u 21 stoljeću. Sramota!

TT
TTjac
17:01 26.11.2018.

1000 godina niste u stanju napraviti pošteni vodovod, a vladali bi Hrvatskom. Ne može....

Avatar rubinet
rubinet
12:15 26.11.2018.

Muke ti Isusove..dokad će Dubrovčani zazirati od pijenja vode nakon svake jače kiše?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije