Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO VUKŠIĆ

Stanka u Saboru zbog štrajka glađu radnika Konstruktora

Branko Vukšić
Patrik Macek/PIXSELL
11.07.2014.
u 11:09

Vukšić: Ova Vlada nema hrabrosti napraviti reformu sudstva, pravosuđa i zbog toga danas imamo postupke koji odlučuju o sudbini radnika koji traju godinama

Laburist Branko Vukšić zatražio je jutros u Saboru stanku zbog štrajka glađu koju su radnici Konstruktora najavili za ponedjeljak jer nemaju pomoć države. Podsjetio je da su zastupnici prije tri dana raspravljali o Zakonu o radu gdje je naglašeno da je taj prijedlog kompromis koji je najbolji za sve tri strane, za radnike, poslodavce i za državu.

- Koliko je iluzorno očekivati da će novi Zakon o radu koji smanjuje radnička prava, pogodovati radnoj atmosferi u Hrvatskoj i koliko će se pomoću tog Zakona o radu poboljšati uvjeti rada radnicima dovoljno govori i recimo situacija koja se događa ovih dana u Konstruktor inženjeringu gdje radnici pokušavaju dobiti plaće, zaostatke plaće čak iz 2012.godine. Zbog nefunkcioniranja pravne države, zbog toga što Vlada svaki puta kada se pojavi neki problem u poduzeću koje nije u vlasništvu države kaže mi tu ništa ne možemo. Onda je ona Nietzscheova da je država laž točna, što će građanima Republike Hrvatske država ako država ne može zaštiti građana, što će hrvatski sudovi ako sudovi suduju godinama i ako kada bi trebalo doći do završetka postupka svaki put se vraća postupak na prvostupanjski sud – zanimalo je Vukšića koji je primijetio da se političari olako odnose prema problemima radnika koji nisu dobili plaće u 2012., koji nisu dobili nekoliko plaća u 2013. i kojim se neredovito isplaćuju plaće u 2014. godini.

- Zato apeliram na Vladu, apeliram i na sudove što vi kažete ne smije se utjecati na sudove da rješavaju predmete u razumnim rokovima, međutim ova Vlada nema hrabrosti napraviti reformu sudstva, pravosuđa i zbog toga danas imamo postupke koji odlučuju o sudbini radnika koji traju godinama – rekao je Vukšić.

>> Radnici Konstruktora opet na ulicama: Žderiću, javi se!

Komentara 3

TP
Tihomir Prdež
11:20 11.07.2014.

Koliko je poduzetnika završilo u zatvoru zbog neisplate plaća?

AN
anabanana1812
11:38 11.07.2014.

kakve svrhe donositi zakone, ako se oni ne provode?!

GO
gogulander
13:38 11.07.2014.

i nikom ništa sve dok Niko i sam ne završi na sudu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije