Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Savjeta

Stanje sigurnosti u Hrvatskoj stabilno i zadovoljavajuće

Damir Krstičević
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/6
20.11.2017.
u 18:03

"Na sjednici je usvojen nacrt prijedloga Godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2018. godinu", izvijestili su iz Banskih dvora.

Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija na redovitoj sjednici usvojio je nacrt prijedloga Godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za iduću godinu te razmotrio podatke o aktualnom stanju sigurnosti u Hrvatskoj koje je ocijenjeno stabilnim i zadovoljavajućim, priopćeno je u ponedjeljak iz Banskih dvora.

Sjednicom je predsjedao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, a nazočili su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ravnatelji Sigurnosno-obavještajne agencije, Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, glavni ravnatelj Policije, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga i predstojnica Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Damir Krstičević
1/15

Raspravili niz tema

"Na sjednici je usvojen nacrt prijedloga Godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2018. godinu te su razmatrani podaci o aktualnom stanju sigurnosti u RH koje je ocijenjeno stabilnim i zadovoljavajućim. Ministar unutarnjih poslova je članove Savjeta izvijestio o elementima predviđenih ustrojbenih i funkcionalnih promjena u okviru MUP-a s ciljem jačanja protuterorističkih sposobnosti", stoji u priopćenju Ureda predsjednika Vlade.

Savjet je raspravio i niz tema iz područja djelovanja sigurnosno-obavještajnog i obrambenog sustava s ciljem optimiziranja ulaganja u razvoj sposobnosti i korištenja materijalnih, ljudskih i organizacijskih resursa državnih institucija namijenjenih skrbi za sigurnost hrvatskih građana.

Komentara 5

KO
koraknaprijed
18:28 20.11.2017.

Dok imamo Krstičevića-Gotovinu-Kitarović,straha nema.

D4
d4d0
19:50 20.11.2017.

Hr. obavejestajna sluzba je jedna velika NULA. Duznost jedne obajestajne sluzbe da stiti drzavu, narod i njihove interese, a to nase sluzbe ne rade dobro. Njihov posao nije samo da se bore protiv terorizma, mogucih vojnih prijetnji, kojekekvih kriminalaca i slicno...njihova duznost,.pogotovo u danasnje vrijeme je da se bore protiv ekonomskog terorizma, a Hr. je od zavrsetka oslobodilackog rata, njemu najvise izlozena. Da su sluzbe radile svoj posao, ne bi nam na trziste doslo toliko stranih banaka i tel operatera koji su radili sta su htjeli i koji su 'sleperima, vozili lovu iz hr...ne bi se dogodio Sanader, INA, Agrokor i milijuni drugih sr'nja na kojima su druge nacije itekako omastile brkove....to se sve moglo sprijeciti

CH
chanchir
20:28 20.11.2017.

to zato sto nas ti cuvas,chuck krste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije