Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELEMENTARNA NEPOGODA

Poplava na našičkom području: 'Stanje je pod kontrolom, ali je puno šteta na obiteljskim kućama'

Poplave na području Našica: U nekim mjestima voda je prodrla u kuće
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/38
19.07.2021.
u 21:18

Direktor osječkoga vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda Željko Kovačević ponovio je kako je u vrlo kratkom vremenu pala iznimno velika količina oborina ustvrdivši kako se je teško boriti protiv toga.

Stanje na našičkom području, gdje je nevrijeme praćeno obilnom kišom u ponedjeljka poslijepodne prouzročilo poplave, trenutačno je dobro i voda se povlači, izvijestili su predstavnici županijskoga Stožera civilne zaštite, lokalne samouprave i "Hrvatskih voda".

Načelnik Županijskoga stožera i dožupan Mato Lukić nakon obilaska terena izjavio je novinarima kako je stanje na našičkom području za sada dobro, voda se povlači pa se nadaju da će biti sve u redu.

Istaknuo je da je u vrlo kratkom vremenu pala ogromna količina oborina, rekavši da su sve ekipe na terenu i čine sve što mogu. 

VIDEO: Donja Motičina

Našički gradonačelnik Krešimir Kašuba ocijenio je kako je našičko područje pogodila elementarna nepogoda, jer je u roku od par sati pala velika količina oborina, što je prouzročilo poplave.

Također je istaknuo da su sve službe su na terenu, javna te dobrovoljne vatrogasne postrojbe iz Našica, ali i iz drugih gradova.

"Stanje je pod kontrolom, ali je puno šteta na obiteljskim kućama u kojima je razina poplavljenih voda jedan metar ili više", rekao je Kašuba. Dodao je da oborine prestaju, razina vode se smanjuje pa gradonačelnik vjeruje da u narednim satima više neće biti opasnosti. 

Direktor osječkoga vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda Željko Kovačević ponovio je kako je u vrlo kratkom vremenu pala iznimno velika količina oborina ustvrdivši kako se je teško boriti protiv toga.

Poplave na području Našica: U nekim mjestima voda je prodrla u kuće
1/38

"Činimo sve što možemo da se stanje što prije dovede pod kontrolu. Optimisti smo, jer po našem sudu vodni val prolazi, pratit ćemo situaciju i u narednim satima činiti sve kako bismo prevenirali neke moguće  neželjene posljedice za građane Našica i okolice", poručio je Kovačević.

Rekao je kako su nepogodom posebno bila pogođena naselja Donja Motičina i Zoljan, što je sve iznenadilo jer na tom području do sada nije bilo poplavama ali, najavio je Kovačević,  vidjet ćemo što u budućnosti možemo popraviti u tim naseljima kako bi se spriječile poplave.

VIDEO: Izlila se rijeka kod kružnog toka kod Velikog našičkog parka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije