Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gjenero Tanjugu:

'Stanišić i Simatović su bili u Haagu jer Milošević nije osuđen'

Davor Gjenero
Boris Ščitar/PIXSELL
30.05.2013.
u 19:47

- Proces zbog sporosti nije završen tijekom njegovog života i samo zbog toga su ova dva niže rangirana aktera iz obavještajnog polusvijeta imali nekakvo značenje za Haag - kazao je Gjenero.

Hrvatski politički analitičari Davor Gjenero i Žarko Puhovski komentirali su za Tanjug današnje oslobađanje Jovice Stanišića i Franka Simatovića na Haškom sudu.

Obojica su istaknuli da su presude, ova današnja kao i jučerašnja osuđujuća vlastima Herceg Bosne, izrečene pojedincima, a ne nacijama, piše B92. Gjenero je kazao da su Stanišić i Simatović našli na Haškom sudu samo zato što nije došlo do osude Slobodana Miloševića. - Proces zbog sporosti Haškog suda nije završen za njegovog života i samo zbog toga su ova dva niže rangirana aktera iz obavještajnog polusvijeta imali nekakvo značenje za Haag - rekao je Gjenero.

Puhovski kaže da se obje presude treba gledati kao presude koje se odnose na pojedinačne slučajeve i na moguće počinitelje, a ne na nacije. - Inače će se uletjeti u nacionalističku logiku, da je Haški sud jednom dobar za Srbe, drugi put za Hrvate - kazao je Puhovski i dodao kako je danas jasno kazano da zločini nisu sporni i da je moguće da je bilo zločinačkog pothvata, ali da se, prema dokazima koje imao sud, u njega ne mogu ubrojati Stanišić i Simatović.

>>Mišetiću presude u Haagu \'istinski perverzne\', Bildt ne vidi logiku!

>>Haški sud: Stanišić i Simatović oslobođeni za zločine u RH i BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije