Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krediti HAC-a i ARZ-a

Stanić priprema novu prijavu protiv Kalmete

Božidar Kalmeta
Dino Stanin/PIXSELL
20.11.2013.
u 21:50

Prema Stanićevim tvrdnjama ARZ i HAC su 2009. zakonito podignuli dva kredita od 235 milijuna eura s kamatnom stopom od 9,4.

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić priprema novu prijavu protiv bivšeg ministra Božidara Kalmete zbog, kako je rekao, nepovoljnih kredita koje su HAC i Autoceste Rijeka-Zagreb podignuli 2009., javlja HRT. Takvim kreditima država je samo na kamatama oštećena za 40 milijuna eura.

Prema Stanićevim tvrdnjama ARZ i HAC su 2009. zakonito podignuli dva kredita od 235 milijuna eura s kamatnom stopom od 9,4. Postupak nabave kredita išao je po žurnom postupku, iako za to nije bilo razloga, a žurni postupak se koristio da se izbjegne javna nabava. Podizanje nepovoljnog kredita u JP Morganu ishodovao je Josip Sapunar kao tadašnji šef HAC-ovih financija.

>> 'Ili Kalmeta ili ja napustit ćemo grad u pratnji plavih anđela'

Komentara 5

Avatar EUJ-
EUJ-
07:36 21.11.2013.

Kalmeta je po svemu pravi hrvat i prijave protiv takve balkanske zavičajske ljudine i idola masa se trebaju smatrati kao anti-domoljubno djelo i napad na Thompson ideje, meneštru i lokalne bajke.

Avatar matalan
matalan
09:29 21.11.2013.

a kaj stalno vleče taj krilnik na ramenu, čeka ga prijatelj ivo i nadan, nemaš kam ti buš poslastica za advent...

AM
ameris
22:29 20.11.2013.

Što se to događa? Koliko samo truda i s koliko samo informacija raspolaže g.M.Stanić o događanjima u i oko HAC-a za vrijeme rukovođenja i političkog patronata g.Kalmete nad njim! Neviđen broj prijava,optužbi i nastojanja da se nešto pokrene s mrtveve točke!!Običnom se čovjeku neumitno nameće zaključak : 1.G.Stanić ne iznosi pravno relevantne činjenice i zbog čega DORH,USKOK i policija NE poduzimaju NIŠTA.2.G.Stanić iznosi "neke" pravno relevantne činjenice no koje nisu dovoljne za bilo kakvu aktivnost DORHA-a,USKOK-a i Policije. 3.G.Stanić namjerno iznosi ogromne količine kvazi optužujućih činjenica i tako relativizirajući djeluje na ukupan lik i djelo g. Kalmete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije