Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad za jednu razinu

Standard & Poor's Španjolskoj snizio kreditni rejting na AA-

'Spain\'s Prime Minister Jose Luis Rodriguez Zapatero delivers his speech during a party meeting in the Andalusian capital of Seville February 13, 2011. REUTERS/Marcelo del Pozo (SPAIN - Tags: POLITIC
'MARCELO DEL POZO'
14.10.2011.
u 10:39

Rejting je smanjen ponajprije zbog niskog rasta i visokog duga u privatnom sektoru.

Nakon što je ovog mjeseca agencija Moody's smanjila kreditni rejting Italiji za čak tri razine, slična, iako nešto blaža sudbina zadesila je još jednu državu PIGS-a.

Naime, agencija Standard & Poor's smanjila je u četvrtak dugoročni kreditni rejting Španjolskoj za jednu razinu, s AA na AA-, i to zbog niskog rasta i visokog duga privatnog sektora. Kako prenosi BBC, u agenciji su naglasili i kako će visoka nezaposlenost te zemlje nastaviti sputavati gospodarstvo.

Kreditni rejting Španjolskoj je prošli tjedan smanjio i Fitch, agencija koja je u četvrtak smanjila i rejtinge britanskim bankama Lloyd i RBS, kao i švicarskoj UBS. U Standard & Poor's naglasili su kako u Španjolskoj, usprkos izdržljivosti gospodarstva u ovoj godini, postoje opasnosti za rast u obliku visoke nezaposlenosti, težih financijskih uvjeta, visokog duga privatnog sektora te gospodarskom zastoju njezinih glavnih trgovinskih partnera.

Zabrinjavajuća i je "nedovršenost" reforme tržišta rada, kao i financijski profil bankarskog sustava koji će, prema mišljenju agencije, i dalje slabjeti. Agencija je zaprijetila i daljnjim snižavanjem rejtinga u slučaju pogoršanja gospodarstva.

Komentara 6

DU
Deleted user
11:20 14.10.2011.

ovakav gospodarski i financijski sustav u kojem 1%svjetske populacije(većinom \"Bilderberzi\"-čitaj-pohlepni prevaranti), posjeduje 40% posto svjetskih dobara(banke, energenti, prehrana, farmacija...) i putem svoje moći upravlja krizama, je postao neodrživ i neprihvatljiv za ogromnu većinu svjetskog stanovništva. oni zapravo i upravljaju politikom SAD-a i V.Britanije i njihove zakone prilagođavaju svojim potrebama(\"gubici\" banaka u SAD-u koje su i izazvale krizu sanirani su novcem poreznih obveznika umjest da se kazne same banke) , a ne nekakvi političari slična stvar se događa i kod nas-naraste li todorić još više-postavljat će državi razne uslove za donošenje zakona koji će odgovarati samo njemu a mi ćemo ostati ono za što nas drže već duže vrijeme- stoka sitnog zuba!

MR
mraf
13:47 14.10.2011.

Monetarni rat USA - EU ušao je u drugu fazu. USA u ovoj fazi rata, nakon što je iskoristila krstaricu (MMF) za potapanje Grcke, koristi tri teške topovnjace (rating agenture) za napad slabijih dijelova EU-a (PIS). EU nastoji svim silamaa spasiti ono što se još spasiti može (EFSF iliti spasonosna umbrella), ali prvo mora riješiti probleme nastale neslaganjem unutar zajednice [ (radi se o jednom trojanskom konju (GB), jednom pegazu (H) i jednom poniju (SK) ]. Osim toga, djelovanje zajednice država Europe ograniceno je deficitom mentalne zrelosti u odnosu na \"tatu\", te krizom identiteta. Pa, kako ce se djeca borit protiv \"tate\", to nije ljudski. U isto vrijeme, \"tata\" je nemilosrdan i ustrajan u svojoj borbi. Neravnopravnoj, ali odlucujucoj borbi. Jer, strana preko bare na izmaku je snaga. Kada americke teške topovnjace nanesu dovoljno veliku štetu perifernom dijelu Europe, po svim pravilima logike, trebao bi uslijediti napad na sam centar (FiD). Taj napad bi po svemu sudeci mogao biti vrlo koncentriran i snažan, a oružje koje bi se za taj napad moglo koristiti - razarajuce (Svjetska banka).

MR
mraf
13:48 14.10.2011.

I na kraju, onaj posljednji, konacni udarac, zadati bi mogao mozak svega (FED), koristeci lukavo i smišljeno, u samo srce zajednice ugradjenu ampulu s otrovom (BIS - Basel). Ako \"tati\" zahvaljujuci problemima u porastu ne pukne kralježnica, za djecu uu toj borbi dva zla, baš i nema neke nade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije