Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usporedba cijena

Stanarine u najskupljem njemačkom gradu nastavile rasti: Od 2017. zabilježeno poskupljenje od 17%

München
Foto: Ilustracija/Pixabay
1/3
30.11.2022.
u 14:50

Kvadratni metar u glavnom gradu Bavarske sada se plaća 18,70 eura, umjesto 16 eura. U Stuttgartu se najam kvadratnog metra plaća 13,90 eura.

Posljednjih godina, ionako visoke stanarine u Münchenu nastavile su rasti, i to u dvoznamenkastom postotku. Ovaj najskuplji grad u Njemačkoj daleko je ispred drugog najskupljeg grada, Stuttgarta.

Portal za nekretnine immowelt.de usporedio je cijene stanarina iz 2017. s onima iz ove godine. Uspoređivane su stanarine stanova (od 40 do 120 četvornih metara, postojeće zgrade bez novogradnje) u razdoblju od siječnja do listopada u obje referentne godine, navodi Fenix magazin

Zaključeno je kako stanarine u većim njemačkim gradovima gotovo nezaustavljivo rastu već godinama, a u Münchenu za 17 posto. Kvadratni metar u glavnom gradu Bavarske sada se plaća 18,70 eura, umjesto 16 eura. U Stuttgartu se najam kvadratnog metra plaća 13,90 eura.

Potražnja za životnim prostorom u Münchenu i dalje je velika, a ponuda mala. Izgradnja novih stanova u Njemačkoj u stagnaciji je zbog rasta cijena građevinskih materijala. Također, građevinstvo je jedno od područja gdje nedostaje radne snage.

VIDEO Vlada produljila odluku o nižim trošarinama na energente, ali i smanjila cijenu lož ulja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije