Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI NOVI VAL ISELJAVANJA

Do njemačke putovnice nikad lakše: Mladi Hrvati mogli bi pohrliti prema Münchenu, Stuttgartu, Berlinu...

30.11.2022.
u 08:44

Njemačke ubrzava davanje državljanstva strancima: ”Nijemcima je bitno dovesti mlađu obrazovanu populaciju i vjerojatno će im i plaćati da nauče njemački jezik”

Komentara 62

TO
Tomisl
09:59 30.11.2022.

Nekima će biti bolje a nekima lošije nego tamo gdje sada žive . Sve kao i svugdje u svijetu ovisi o osobnom radu , interesu , inteligenciji i obrazovanju. Nigdje se uz MALO rada i truda ne živi tako dobro kao u našoj lijepoj slobodnoj i sigurnoj Domovini uz roditelje ,obitelj , prijatelje .Nije niti u novcu sve , ima i u bogatim , naprednim , poštenim državama nepravde ,sirotinje i ljudi koji se hrane po pučkim kuhinjama , spavaju po parkovima i stanicama. A kod nas ima puno neradnika , lijenih, neškolovanih ,nezainteresiranih, nesposobnih kojima su za sve i uvijek Država i drugi krivi.

DE
Demigodessnixie
10:48 30.11.2022.

Reklamirate??

DU
Deleted user
09:24 30.11.2022.

Iz prve ruke , ja koji sam podnio zahtjev pred pol godine (250 eura kosta).NIŠTA LAKSE neće biti osim što ne moraš čekati 8 več možeš nakon 5 godina ALI treba: dokaz o razini njemačkog B1, tzv. građanski test, adresa u Njemačkoj zadnjih 5 godina- dokaz, izvod iz njemačkog socijalnog i mirovinskog zadnjih 5-8 godina, ugovor od njemačkog poslodavca - na neodređeno,dokaz o zapislenju u Njemačkoj zadnjih 5-8 godina, ispuniti upitnik da li nekog uzdržavaš,primaš li socijalu ili potporu,član si nekih organizacija (nepodobnih)...Ako si gradanin EU ( Hrvatske) ide lakše i možeš zadržati oba državljanstva.Praktična korust he jedino ako misliš raditi u njemačkim državnim službama (vojska npr.) i ostati tamo živjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?