Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srpskom košarkašu Kovačeviću optuženom u SAD-u ipak produžen pritvor

16.12.2008.
u 07:22

Drugi općinski sud u Beogradu ponovno je u ponedjeljak produžio pritvor studentu i košarakašu Miladinu Kovačeviću iz Kule, optuženom u SAD-u za teško ozljeđivenje sveučilišnog kolege američkog državljanina Bryana Steinhauera.

Takva je odluka ponovno donesena iako je Okružni sud u Beogradu nedavno donio rješenje u kome se kaže da nema uvjeta za produženje pritvora i naložio prvostupanjskom sudu da preispita svoju odluku.

Za Kovačevićem je, na zahtjev američkih vlasti, raspisana Interpolova tjeralica, jer se u SAD-u već vodi postupak protiv njega zbog nanošenja teških ozljeda kolegi sa sveučilišta Binghamton američkom državljaninu Bryanu Steinhaueru, od kojih je pao u komu.

Kovačević je poslije tučnjave 4. svibnja u Americi uhićen i oduzeta mu je putovnica kako ne bi mogao napustiti SAD-a, a iz zatvora je izašao nakon plaćenog jamstva od 100.000 dolara, ali je s privremenom putovnicom koju mu je izdao konzulat Srbije u New Yorku napustio SAD i vratio se u Srbiju.

Miladin Kovačević se od 28. listopada nalazi u pritvoru u Beogradu. Njegova je obrana najavila je žalbu na produžetak pritvora.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije